Breaking News

‘3 yılda Rojava’nın devrimci iradesini hiçbir saldırı kıramadı!’

HABER MERKEZİ – TEV-DEM çatısı altında biraraya gelen partiler, başta Türk devleti olmak üzere birçok gücün tüm saldırılarına rağmen 3 yıl boyunca Rojava halkının devrimci özgürlük iradesi karşısında hiçbir günü duramadığını belirterek halka ve siyasi partilere güçlerini birleştirerek Rojava’ya karşı geliştirilen planları boşa çıkarma çağrısı yaptı.
TEV-DEM çatısı altında Ulusal Yurtsever Birlik oluşturan PYD, Suriye Kürtleri Barış ve Demokrasi Partisi (Partiya Aştî û Demokrasiya kurd li Sûriyê), Kürdistan Liberal Birlik Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, El-Partî ya Kurdistanê- Sûriyê, Kürdistan Yurtsever Topluluğu, Rojava devriminin 3. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak 19 Temmuz devrimini kutladı.
Siyasi partilerin ortak açıklaması şöyle:
“Kobani’de ilk kıvılcımı çakılan 19 Temmuz halk devriminin üzerinden 3 yıl geçti. Bu süreçte halk savunma birliklerimiz YPG Rojava’nın kent, kasaba ve köylerini özgürleştirmeyi başarmıştır. Geçen yıllarda açığa çıkan irade karşısında hiçbir güç duramamıştır. Başta Nusra ve DAIŞ çeteleri ile onlar gibi birçok örgüt Rojava bölgelerini kuşatmaya almaya çalışmış, saldırılarını aralıksız sürdürmüştür. Ancak her saldırıda ağır darbeler alarak YPG karşısında büyük kayıplar vermişlerdir.
Terörist gruplar direnişçi Rojava halkının iradesini kıramamış, aldıkları ağır darbeler sonucunda korkakça yönetmlere başvurmaya başlamıştır. Bu amaçla bombalı araçlarla ve diğer kirli yöntemlerle saldırılar düzenlemiş, sivil halkı hedef alan katliamlar planlamıştır. Siviler kaçırılmış, sivil kurumlar da saldırıların hedefi haline getirilmiştir.
Dış güçlerle bağlantıları olan bu çetelerin düşmanca saldırıları, etelerin kendi istek ve iradeleriyle gerçekleştirilmiş olmaktan ziyade Türkiye’nin başını çektiği ve bölgeye dönük komplo tezgahlayan güçlerin planları çerçevesinde gerçekleşen saldırılar olmuştur.
Suriye ve tüm Rojava bölgelerinde teröre destek veren Türkiye, bunu çok açıktan yapmaktadır. Türk devleti er fırsatta Suriye halkına destek olduğunu belirtmektedir, ancak gerçekte durum bunun tersi olup, Suriye halklarını katleden çetelere destek vererek Baas rejiminin yanında durmaktadır. Bununla da Rojava’da kürt halkının elde ettiği kazanımları, demokratik özerk yönetiminin temsilini yaptığı demokratik tecrübeyi ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda Suriye’nin tüm iç ve dış sorunları ve derinleşen toplumsal krizinin uluslararası alanda da en iyi çözüm projesi olduğunu ispatlayan özerklik kazanımlarına karşı durmakta, 19 Temmuz devriminin sonucunda geliştirilen demokratik yönetimi tasfiye etmek istemektedir.
TEV-DEM çatısı altında faaliyet yürüten siyasi partiler olarak 19 Temmuz devriminin 3. Yıldönümünde onur direnişinde yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi minnetle anıyor ve anıları önünde birkez daha saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Halşkımızı ve tüm Rojavalı siyasi hareketleri güçlerini birleştirmeye ve Rojava’ya karşı geliştirilen kirli planlara karşı durmaya, Kürdistan’ın tüm parçalarındaki kardeşlerimizi de imkanları ölçüsünde Rojava’yı desteklemeye çağırıyoruz.
19 Temmuz devriminin 3. Yıldönümünü tüm halkımıza kutluyor, tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyoruz.”
(aç)
ANHA

No comments