Breaking News

Antep'teki oteller IŞİD'lilerin barınağı haline geldi

IŞİD teröristlerinin geçiş üssü haline gelen Antep'teki oteller, örgüte katılmak için kente gelenlerin barınağı haline geldi.

Antep, İstanbul, Urfa'da IŞİD'e karşı son günlerde yapılan kimi polis operasyonlarında yabancı uyruklu kişiler gözaltına alınıp, çoğunluğu sonradan serbest bırakılırken, teröristlerin önemli bir geçiş üssü haline gelen Antep'te ise, oteller IŞİD'e katılmak için kente gelenlerle dolu.

Kentteki kimi ucuz otellerde konaklayan herkesin tüm kimlik bilgileri Emniyet ile paylaşılmasına rağmen, bu konuda herhangi bir adım atılmayarak, IŞİD'e katılmalarına göz yumuluyor.

Edinilen bilgilere göre, geldikleri kentte bu otellerde konaklayıp, birkaç gün süre boyunca Suriye'ye geçmek için gerekli bağlantıları sağlayan kişiler, daha sonra bunun için harekete geçerek Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyor.

Farklı ırk ve milletten kişilerin teröristlere katılmak hedefiyle geldiği kentte son dönemde özelikle Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan uyruklu kişilere rastlanması da dikkat çekiyor.

Tacikistanlı Mukhammadjon Burkhonov ve Bakhodur Khodzhaev ile 16 yaşındaki Kırgızistanlı R. K.'nin da teröristlere katılmak üzere kente geldikleri öğrenildi. Pasaport ve Suriye'ye geçip IŞİD'e katılacakları bilgilerine ulaşılan bu kişilerin, diğerleri gibi çoğunlukla ev, araba ve para vaadi ile kandırıldıkları öğrenildi.

Halen bulundukları otellerde konaklayan sözkonusu kişilerin önümüzdeki günlerde Karkamış-Cerablus ve Elbeyli-Çobanbey sınır hattını kullanarak, IŞİD alanlarına geçeceği bilgisine de ulaşıldı.

DIHA

No comments