Breaking News

‘Bütün bölgeyi çetelerden temizleyeceğiz’ Video

Video


DILŞAD CÛDÎ-ALVA OSÊ
HESEKÊ – Bölge halkının talebi üzerine Hesekê savunmasına katıldıklarını söyleyen Senadîd Güçleri komutanı Dîb Iwêdan, “DAIŞ çetelerini Hesekê’nin doğusundaki birçok bölgeden çıkardık. DAIŞ’i tüm bölgeden çıkaracağız” dedi.
Senadîd Güçleri Hesekê cephesi komutanı Dîb Iwêdan, Hesekê direnişine katılım gerekçeleri ve Hesekê’de yaşanan gelişmelere ilişkin ANHA’ya konuştu. Hesekê halkının talebi üzerine bölgeye gelerek savunma görevini üstlendiklerini söyleyen Iwêdan, “Bölgenin huzurunu kaçırmaya çalışan çetelere karşı biz ve YPG güçleri aynı mevzide mücadele ediyoruz. Bugün de yine mevzilerde halkımızı korumaya çalışıyoruz” diye kaydetti.
Bölgede YPG ile birlikte bir savunma hattı oluşturduklarını söyleyen Iwêdan, “Merûf ve Heya köylerinin özgürleştirilmesi operasyonlarında da yerimizi aldık. Yine Ebû Emşa, Xezil ve Vîlatên Sor bölgelerinin savunmasında yerimizi aldık. Bugün de Hesekê’nin doğusunda birçok noktada savunma görevindeyiz” dedi.
‘Gücümüzü halkımızın sıcaklığından alıyoruz’
Bölge halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını söyleyn Iwêdan, şunları söyledi: “Çocuk, kadın ve yaşlılar, herkes bizi çok sıcak karşıladı. Bu da irademizi güçlendirdi ve çeteler karşısındaki direnişimizi arttırdı.”
YPG’nin halkı göçerttiği yönündeki iddialara da değinen Iwêdan, bu iddiaların gerçeklikten uzak olduğunu söyleyerek, “Uzak yerlerde ağır silahların menzilinde olan bazı bölgelerde halkın oraları geçici bir süreliğine boşalmasını rica ettik. Bunlar çatışma bölgesindeki evler. Bizler bölge insanının savunması için buradayız, onları göçertmek için değil. Ama halkımız üzerinde bir tehdit varsa da o zaman onları uyarırız. Mesela şimdi Hesekê’nin Ezîziyê mahallesindeki yurttaşlar evlerine dönüyor. Bu tek başına bile o iddiları yalanlamaya yeter” ifadelerinde bulundu.
Destek çağrısı
Hesekê’nin doğu cephesinde durumun iyi olduğunu söyleyen Iwêdan, “Burada savunma hattı oluşturduk. Çeteleri tüm bölgeden çıkaracağız. Hiç kimse bizim irademizi kıramaz” dedi. Tüm bölge insanına kendilerini desteklemeleri çağrısında bulunan Iwêdan, “Başaracağız ve bütün bölgelerimizi de çetelerden temizleyeceğiz” vurgusunda bulundu.
(eç)
ANHA

No comments