Breaking News

Çocuk hapishanesi kurtarıldı, Hesekê’de çeteler çembere alındı!

SON DAKİKA

HESEKÊ – YPG güçleri, Heseke’ye gelen tüm yolları denetime alarak Heseke’deki tüm çete gruplarını kuşatmaya aldı. Savaşçılar, Çocuk Hapishanesi’ni de denetim altına aldı.
24 Haziran’da Hesekê’ye saldırı başlatan DAIŞ çeteleri, rejim güçlerinin direnmemesi sonucunda bazı mahallelerde ilerlemiş ve birçok devlet binasını ele geçirmişti. YPG güçleri düzenledikleri operasyonlarla DAIŞ çeteleri karşısında direnemeyen rejim güçlerinden ele geçen yerleri tek tek kurtararak denetim almaya devam ediyor.
ANHA muhabirlerinin Hesekêden aktardıkları bilglere göre, YPG güçlerinin  Hesekê’yi işgal etmek isteyen DAIŞ çetelerine yönelik bir hafta önce başlattığı operasyonlar sonucunda Evdileziz dağından Xabur nehrine kadar olan geniş bir alan çetelerden temizlenerek denetime alındı. Operasyon kapsamında şiddetli çatışmalara sahne olan Çocuk Hapishanesi de bu sabah YPG savaşçıları tarafından kurtarılarak çetelerden temizlendi.
Hesekê’nin Neşwa, Xiwêran mahalleleri ile kentin güney girişinde stratejik önemdeki Panaroma kavşağındaki tüm çete grupları kuşatmaya alınmış oldu
YPG güçleri dün gece başlatılan operasyonlarla en son Dêr Ez-Zor yolunu da denetim altına aldı. Böylece Heseke kent merkezindeki tüm çeteler çembere alındı.
Dün gece de YPG güçleri, kentin güneyindeki Eleketrik Santralini çetelerden temizleyerek denetim altına almıştı.
(ekip/aç)
ANHA

No comments