Breaking News

DAIŞ çeteleri Hesekê’den kaçmak için çıkış arıyor!

SON DAKİKA

HESEKÊ – YPG/YPJ güçlerinden peşpeşe ağır darbeler alan DAIŞ çeteleri, YPG’nin Dêra Zor yolunu kontrol altına alarak ilerleyişini sürdürmesi karşısında Hesekê kenti ve Xabur suyunun güneyinden kaçmak için yol arayışına girdi.
ANHA muhabirlerinin Hesekê’den aktardıkları bilgilere göre; Hesekê kent merkezini ele geçirmek için 24 haziran’dan bu yana saldırılar düzenleyen DAIŞ çeteleri, rejim güçlerinin direnmemesi üzerine bazı yerleri işgal etti. Ankack YPG güçlerinin alanda başlattığı operasyonlar sonrasında büyük darbeler yiyen çeteler, rejim güçlerinden ele geçirdiği yerlerden birer birer sökülüp atılmaya başlandı.
Muhabirler, YPG güçleri ile Hesekê’den kaçmaya çalışan DAIŞ çeteleri arasında saat 15.30 dolaylarında Feleha köyü ve Hesekê’nin güneybatısındaki kızıl binalar alanında şiddetli çatışmalar başladığını bildirdi.
Halen devam eden çatışmalarda çetelerin ağır darbeler aldığı ve YPG güçlerinin ilerleyişinin sürdüğü belirtilirken YPG çemberinden çıkış arayışında olan çetelerin Hesekê ve Xabur suyunun güneyinden kaçmaya çalıştığı, ancak YPG savaşçılarının hedefi olduğu öğrenildi.
Bölgede halen devam eden çatışmalara ilişkin detaylı bilgi alınamadı.
Hesekê’yi çetelerden temizlemek amacıyla iki gün önce bölgede DAIŞ çetelerine karşı operasyon başlatan YPG güçleri, dün gece saatlerinde elektrik santralına yönelerek bu alanda bulunan çeteleri tümüyle temizlemiş, Çocuk Cezaevini denetim altına almış, Hesekê ile Rakka ve Şeddad arasındaki yollardan sonra Dêra Zor-Hesekê yolunu da denetime alarak Hesekê güneyinde bulunan Neşwê, Xiwêran mahalleleri ve Panaroma bölgesinde bulunan tüm çete gruplarını kuşatmaya almıştı.
Hesekê kent merkezinin doğusunda bulunan Xezil kavşağı bölgesinde de dün gece YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve 29 çete üyesi öldürülerek 21 çete cenazesi ve çok sayıda silah YPG güçlerinin eline geçimişti.
(ekip/aç)
ANHA


No comments