Breaking News

DAİŞ çetelerinin saldırdığı Şengal'in Gabarê köyü özgürleştirildi

ŞENGAL/ROJNEWS


3 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Şengal'i işgal ederek katliamlar gerçekleştiren DAİŞ çetelerinin Êzidî halkına yönelik saldırıları devam ediyor. DAİŞ çetelerinin bugün sabahın erken saatlerinde Şengal'in Gabarê köyünde yer alan ve Êzidi cemaatleri olarak adlandırılan Êzidî güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Rojnews muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, DAİŞ çetelerinin Gabarê köyüne yönelik saldırılarına karşılık veren Êzidi cemaat güçleri çetelerin saldırılarını yoğunlaştırması ardından köyden çekilmek zorunda kaldı.

DAİŞ çetelerinin Gabarê köyünü ele geçirmesi ardından HPG-YJA Star gerillaları ve YBŞ-YPJ Şengal güçlerinin Êzidî cemaati güçlerine destek amaçlı bölgeye gittiği kaydedildi. HPG-YJA Star ve YBŞ-YPJ Şengal güçlerinin bölgeye gitmesi ardından DAİŞ çeteleriyle gerilla ve savaşçı güçleri arasında sabah 05:00'dan 12:00'a kadar yaklaşık 7 saat devam eden şiddetli çatışmalar yaşandığı ve bu çatışmalar ardından gerilla güçlerinin Gabarê köyünü çetelerden temizleyerek özgürleştirdiği kaydedildi.

Bölgede bulunan Rojnews muhabiri, 1 HPG gerillasının da şehit düştüğü şiddetli çatışmalar ardından Gabarê köyünün mevcut durumda gerilla denetiminde olduğunu ve söz konusu çatışmalarda onlarca çetenin öldürüldüğünü kaydetti. Muhabirimiz çetelerin ölü ve yaralı sayısını netleştirilemediğini fakat çok sayıda çete cenazesinin silah ve cephaneleriyle birlikte gerilla güçlerinin eline geçtiğini bildirdi.

Muhabirimiz ayrıca çatışmalar ardından koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Gabarê köyü çevresinde yer alan DAİŞ mevzilerine yönelik bombardıman gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kaynak : Rojnews 



No comments