Breaking News

DAIŞ yanlıları istedi, Fecebok onayladı

HABER MERKEZİ – Türkiye’de Kürtlere ve muhalif güçlere düşmanlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi ve AKP  güdümündeki “İstanbul Muhalefeti”nin şikayeti üzerine Facebook, YPG’nin resmi sayfasında bulunan ve kurumsal kimliği sembolize eden “mavi tık” işaretini kaldırdı. İstanbul merkezli DAIŞ sözcülüğü yapan Suriye Ulusal Koasliyonu üyesi Tarık El Cezayiri, “Allah’a şükürler olsun” diyerek bu durumu “büyük bir başarı(!)” olarak duyurdu.
Türkiye’de “havuz medyası” olarak bilinen AKP’ye yakın medya organları içerisinde Kürt düşmanlığıyla tanınan Yeni Akit gazetesinin 2 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı “Facebook terörist YPG’yi devlet olarak tanıdı!” başlığıyla yayınladığı haberden 2 saat sonra Facebook, YPG’nin resmi hesabında bulunan “mavi tık” işaretini kaldırdı.
İstanbul merkezli Suriye Ulusal Koasliyonu üyesi Tarık El Cezayiri’nin de 3 gün önce kendi Facebook hesabından “Allah’a şükürler olsun ki facebook yönetiminin desteğiyle bu terör örgütünün resmi sayfasını kapatmayı başardık” paylaşımında bulunması dikkat çekti.
YPG’ye “terör örgütü” ithamında bulunan tetikçi Yeni Akit, haberinde “Facebook’un ABD merkezli olduğu” ve “ABD’nin de YPG’yi desteklediği” yorumları da yapılarak, şunlar yazıldı: “Facebook’ta açılan terörist YPG sayfasını resmi bir devlet kurumu olarak tanıyan Facebook sayfayı ‘mavi tık’ işaretiyle doğruladı. Kendi deyimiyle şiddet içeren fotoğraf ve videoları paylaşan sayfalara erişim engeli koyarak kapatma kuralı vazgeçilmez kurallarından bir tanesi olarak biliniyor. Facebook’un vazgeçilmez bu maddesi nedense terör örgütü YPG ve benzeri sayfalarda uygulanmıyor.”
Söz konusu durum üzerine YPG Basın Merkezi’nin Facebook yetkililerine yaptığı başvuru ise yanıtsız kaldı. Facebook, daha önce de Türk yetkililerle yaptığı görüşme sonrası Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri ile belediye başkanları, Yeni Özgür Politika gazetesi ve Ötekilerin Postası gibi basın organlarının sayfalarını kapatmıştı.
Bu durum üzerine 2013 yılının Eylül ayında Britanya Kürt Dernekleri Federasyonu’nun akademisyen, hukukçu, internet uzmanı ve aktivistlerden oluşturduğu bir heyet, Facebook yetkilileriyle görüşmüş ve Facebook yetkilileri, sansürü itiraf etmişti.
(eç/aç)
ANHA


No comments