Breaking News

Ezîziyê mahallesinde halk meclisi kuruldu

HESEKÊ – Demokratik Toplum Hareketi TEV-DEM Ezîziyê mahallesinde muhtemel saldırılara karşı toplumun kendi örgütlülükleri temelinde mahallerini savuna bilmesi için Rûspiler Meclisini kurdu.
TEV-DEM Hesekê’nin Ezîziyê mahallesinin olası saldırılar karşısında koruna bilmesi için toplumun örgütlendirilemesi amacıyla Rûspiler Meclisini mahallede oluşturdu. 17 kişiden oluşan meclis tüm etnik yapıların temsilini yapıyor. Öte yandan 3 kişilik yürütme meclisi Kürt, Arap ve Süryani asıllı kişilerden oluşarak seçildi.
Toplantı onlarca etnik yapının temsilcilerinin katılımıyla bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından TEV-DEM yürütme kurulu üyesi Ebduselam Ehmed bir konuşma yaptı. Ehmed, şehrin ve mahallelerin savunmasının kentin tüm oluşumları tarafından yapılmasına vurgu yaptı.
Ezîziyê mahallesinin koordineli bir şekilde YPG/YPJ ve Asayiş güçleri yapıldığını söyleyen Ehemd, meclisinde tüm oluşumları bir araya getireceğini ve hiçbir karışıklığa çıkmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.
Hesekê ve çevresinde yaşana son gelişmelere de dikkat çeken Ehemd, “YPG güçleri toplumun güvenliğini sağlamak amaçlı kenti savunuyor ve çetelerin kente girmesine izin vermiyor.
DAIŞ çetelerinin Hesekê kentine yönelik tüm saldırıları boşa çıkarıldı. Aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle hareket eden Hesekêli halk tüm oluşumlarıyla çetelerin saldırısını boşa çıkarmıştır” dedi.
Toplantıda tüm oluşumların temsilcileri ve bölgenin ileri gelenleri ortak yaşam ve toplumun güvenliğini tartıştı. Yapılan konuşmalar sonrası 17 kişilik meclis oluşturuldu ve 3 kişilik yürütme kurulu belirlendi.
Kurulan Rûsipîler Meclisi hakkında Hesekê Meclisi Eş başkanı Elî Ferman, Ezîziyê mahallesinin YPG güçlerince çetelerden kurtarılmasıyla, mahalledeki oluşumların kendi meclislerini oluşturmalarını istediklerini belirtti. Ferman, bu sayede mahallede oluşabilecek her sorun karşısında kendi mahalle halkının kendi sorunlarını çözmeleri için  ve mahallenin güvenliğinin sağlanması için önemli olduğunu kaydetti.
(ad)
ANHA

No comments