Breaking News

Halep’te çatışmalar devam ediyor

HELEB – Halep’te çatışmalar arasında çatışmalar devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda maddi hasarın yaşandığı belirtildi.
Cebhet El-Nusra ve Ehrar El-Şam çete grupları rejimin denetiminde bulunan Haleb’in Zehra mahallesine top atışları yaptı. Top atışları sonucu sivil halkta can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Haleb’in güneyinde yer alan Ezîziyê mahallesinde ise rejim askerleri ve çete grupları arasında çatışmalar çıktı. Çatışmalar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşılamadı.
Haleb’in Şear mahallesinde silahlı bir grup muhalif güçlerin kontrol noktasına ateş açtı. Açılan ateş sonrası, muhalif güçlere ait bir kişi ölürken, biri de yaralandı. Silahlı grubun olay yerinden kaçtığı belirtildi.
Dün akşam da Haleb’in güneyinde yer alan Merce, Kerem Homid, Salihîn ve Selahedîn mahallelerine top atışında bulunduğu aktarıldı. Rejimin top atışları sonucu Selahedîn mahallesinde sivil halktan yaralananlar oldu.
Öte yandan Haleb’in kuzeyinde yer alan Mayîr Nubil ve Zehrai Baas rejim güçleri tarafından top atışları düzenlendi. Bab bölgesinde rejime bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 5 kişi öldürüldü. Öldürülen kişilerin sivil olduğu belirtilirken, Bab bölgesi DAIŞ çetelerinin işgali altında. Dün gece DAIŞ çetelerinin Ezaz’ın Soran kasabasına yakın Kefra köyüne top atışı yaptığı kaydedildi. Köyde ölü ve yaralıların olup olmadığı hakkında net bilgilere ulaşılamadı.
(ad)
ANHA

No comments