Breaking News

Hesekê’nin Fellaha köyünde çatışmalar şiddetlendi!

HESEKÊ – YPG/YPJ güçleri, Hesekê’de çembere aldığı çetelere karşı operasyonlarını sürdürürken, çetelerin kaçış yollarını tümden kesti.
Hesekê kent merkezini işgal etmek isteyen DAIŞ çetelerine karşı operasyon düzenleyen YPG güçleri, çetelerin işgal ettiği Elektrik Santralini, Çocuk Cezaevini tümüyle çetelrden temizleyerek buraları denetim altına aldı. Hesekê ile Rakka ve Şeddad arasındaki yollardan sonra Dêra Zor-Hesekê yolunu da denetime alan savaşçılar, Hesekê güneyinde bulunan Neşwa, Xiwêran mahalleleri ve Panaroma bölgesinde bulunan tüm çete gruplarını kuşatmaya aldı.
YPG güçlerinin ilerleyişini sürdürmesi karşısında Hesekê kenti ve Xabur suyunun güneyinden kaçmak için yol arayışına giren DAIŞ çeteleri ile YPG savaşçıları arasında dün saat 15.30 dolaylarında Feleha köyü ve Hesekê’nin güneybatısındaki kızıl binalar alanında başlayan şiddetli çatışmalarda çeteler ağır darbeler aldı.
Hesekê kent merkezinin doğusunda bulunan Xezil kavşağı bölgesinde de önceki gece YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve 29 çete üyesi öldürülerek 21 çete cenazesi ve çok sayıda silah YPG güçlerinin eline geçimişti.
ANHA muhabirleri, YPG güçlerinin Hesekê’nin doğusundaki Feleha köyü ve Kızıl Binalar alanında devam eden operasyonlarını da an be an takip ederek kameralarıyla görüntüledi.
Muhabirlerimizin dün çektikleri görüntülerde YPG/YPJ güçlerinin ilerlemeye devam ettikleri görüldü.
KAMERA: DILŞAD CÛDÎ-HOGIR NECAR
(aç)
ANHA

No comments