Breaking News

Hisên Çawîş: “Rojava Peşmergesi” diye birşey yok, yalandır!

CÎHAD ROJ
DÊRIK – YPG Komutanı Hisên Çawîş, KDP’nin silahlı unsurlarının “Rojava Peşmergesi” gibi lanse edilmesinin şişirilmiş bir yalan olduğunu söyledi. “Peşmergemiz var” diyen partilerin, DAIŞ’ın siyasi temsilcisi Suriye Ulusal Koalisyonu’na bağlı DAIŞ’çılar olduklarını belirten Çawiş, “DAIŞ çetelerini ülkemizde asla kabul etmeyeceğiz” dedi.
YPG Komutanı Hisên Çawîş, Dêrik’te Şehîd Xebat Dêrik Mezarlığında Bawer Ebdullah adlı Özsavunma Güçleri savaşçısının son yolculuğuna uğurlanması töreninde konuşarak şehit aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.
Çawîş, özgürlüğe susamış ve Kürdistan’ın dört parçasınınözgürlüğü için şehitler vermiş olan Dêrik halkına direniş dışında bir elbisenin giydirilemeyeceğini belirtti.
Bazı kesimlerin Dêrik halkına karşı siyaset yürüttüklerini ve Dêrik halkının direnişine kuşku düşürmeye çalıştıklarını ifade eden Çawiş, “burası Şehîd Xebat, Mihyedîn, Îsmaîl ve Bawerlerin yurdudur. Her zaman da direniş kenti olarak kalacaktır” dedi.
Çawîş, kürtlerin tarih boyunca düşmanlarının çıkarları için onların ordularında asker olarak yer aldığını hatırlatarak Rojava tarihinde ilk defa kürt halkının kendi toprağının askeri ve savaşçısı olduğunu, bu anlamda Özsavunma Güçleri’nin (Hêzên Erka Xweparastinê) Rojava’nın gerçek savunucuları olduğunu söyledi.
‘Gerçek peşmerge dolar için savaşmadı’
Konuşmasında ‘peşmerge’ kavramının çok büyük bir değer ifade ettiğini belirten Çawîş, KDP silahlı unsurlarının “Rojava peşmergesi” olarak şişirilmeye çalışılmasının ise koca bir yalan olduğunu vurguladı.
YPG Komutanı Hisên Çawîş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bazıları kendilerini isim ve kavramlar arkasında gizlemeye çalışmakta, kendilerine büyük isimler takarak bunun sayesinde dolarlar kazanmaktadırlar. KDP silahlı unsurlarının da “Rojava peşmergesi” gibi lanse edilmesi de halkın bu ismle kandırılmasını sağlayacak bir yalandır. “Rojava Peşmergesi” diye bir örgüt ve yapılanma yoktur. Gerçek peşmerge, bırakın dolar almayı, bir kuruş almadan onlarca yıl Kürdistan’ın düşmanlarına karşı direnip savaşmışlardır. Bu direnişi sergileyen eski peşmergelere büyük saygı duyuyoruz. Ama Rojava’dan kaçmış olup bugün kendine ‘peşmerge’ ismi takarak dolarlar kazanan kaçkınlar Rojava’yı savunamaz. Bunlarda savunma iradesi ve ruhu yoktur. Bunlara, kendinizi bu tür anlamsız tartışmalarla kandırmayın diyoruz.”
SUK DAIŞ’ın siyasi yüzüdür, ülkemize DAIŞ’çılar giremez’
Rojva halklarını savunan YPG/YPJ güçlerine yalan ve iftira kampanyalarıyla saldıran sözde Suriye Ulusal Koalisyonu’nun (SUK) DAIŞ’ın siyasi yüzü olduğunun altını çizen YPG komutanı Çawîş, bunun da koailsyon içinde yer alan partilerin DAIŞ’çı oldukları anlamına geldiğini söyledi.
Çawîş, “herşeyden önce bu kürt partiler, DAIŞ’ın siyasi yüzü olan koalisyondan ayrılmalıdır. Bunu yaparlarsa zaten Rojava direnişinin kapıları herkese açıktır. Ancak bu şer yuvası Koalisyona üye oldukları sürece DAIŞ bu koalisyonun askeri gücüdür ve onlar da DAIŞ’çı olarak bilinecektir. O zaman biz de DAIŞ’çıları topraklarımızda kabul etmeyeceğiz” diyerek ENKS partilerini SUK’tan çekilmeye çağırdı.
‘şehitleri tanımayanlar nasıl bu halkı savunacak?’
Rojava devriminin tüm kazanımlarının şehitlerin canları ve anları sayesinde elde edildmiş olduğunu hatırlatan Hisên Çawîş, şehitleri ve onların mücadelesinin eseri olan Demokratik Özerk Yönetimi tanımayanlar, ne halkı tanıyabilir nede onu savunabilir. Şimdi kendilerince bu siyasetle halkı kandıracaklarını ve direnişi doğru çizgisinden saptıracaklarını sanıyorlar. Ama yanılıyorlar!” dedi.
‘Özgürlüğe her zamankinden daha yakınız’
Direnişçilerin umut ve özlemlerinin günden güne gerçeklştiğine işaret eden YPG komutanı Hisên Çawîş, bugün halkımız kenidisi için savaşmakta, özgürlüğü için direnmektedir. Şehitlerimizn hayalleri ve umutları da gerçekleşmektedir. Yürütülen direniş sayesinde özgürlüğ ehar zamankindendaha yakınız. Bundan dolayı bölgemize yönelik saldırılar da artmaktadır. YPG/YPJ güçleri olarak Özsavunma güçlerimiz ve Komün Savunma Güçlerimizle birlikte kanımızın son damlasına kadar halkımızın özgürlüğü için direnerek yurdumuzu savunacağız” dedi.
(aç)
ANHA

No comments