Breaking News

İki YPG savaşçısı binler tarafından uğurlandı

SERÊKANIYÊ – Sirîn kasabasında DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede yaşamını yitiren YPG savaşçıları Ciwan ve Demhat, binlerce kişi tarafından Rustem Cudi Şehitliğinde son yolculuklarına uğrulandı.
DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede 9 mart’ta Serêkaniyê’nin Til Xenzîr köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Elî Cemaledîn (Demhat) ile 7 Temmuzda Sirîn kasabasında yaşamını yitiren YPG’li Mihemed Emîn’in (Ciwan) cenazeleri, Dirbêsiyê’ye bağlı Berkevirê köyündeki Rustem Cudi Şehitliğinde binlerce yurttaşın katıldığı görkemli bir törenle toprağa verildi.
Serêkaniyê’deki Roj hastanesinden binlerce kişi tarafından alınan cenazeler, araç konvoyuyla Rustem Cûdî şehitliğine doğru yola çıkarıldı.
Şehitlikte devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Xelîl Osman konuştu.
YPG/YPJ güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı elde ettiği başarıların 14 Temmuz ruhunun eserri olduğunu söyleyen Xelil Osman “bugün Rojava’da yürütülen direnişin de tıpkı 14 temmuz Amed zindan direnişinde olduğu gibi kürt halkının özgürlük tarihine yeni direniş destanları yazdırdığını ve YPG/YPJ savaşçılarının bölgedeki tüm halkların özgürlüğünü sağlamak için amansız bir mücadele yürüttüğünü belirtti.
Törende konuşan Şehit Aileleri Kurumu üyesi Ebdulhenan Şêx Mustefa da şehitlerin özgürlük kıvılcımı çaktığı, doğru yolda yürüdükleri ve bunun için büyük başarılar kazandırdıklarını idafe etti.
Serêkaniyê Halk Meclisi Eşbaşkanı Xalid Xelo ise, şehit aileleerine başsağlığı dileğinde bulunarak YPG/YPJ’ye herkesin destek olması çağrısında bulundu.
Konuşmalardan sonra savaşçıların sicilleri okunarak ailelerine şehadet belgeleri teslim edildi.
Tören, 2 savaşçının cenazelerinin zılgıtlar ve “şehid namirin” sloganları arasında toprağa verilmeleriyle son buldu.
(aç)
ANHA





No comments