Breaking News

KCK: Haçlı DAIŞ’a karşı zafer gerçek bayramdır

HABER MERKEZİ – Dört parça Kürdistan’da yeni Haçlılar olan DAIŞ ve destekçilerine karşı savaşımda kazanılan zaferlerin, aynı zamanda Müslüman dünyasına da gerçek bayramlar bahşettğini belirten KCK, Kürt halkı ve tüm İslam dünyasının Ramazan bayramını kutladı. KCK, tüm Müslüman dünyasını DAIŞ faşizmine karşı ortak mücadeleye çağırdı.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı,  başta Müslüman Kürt halkı olmak üzere tüm İslam dünyasının barış anlamına da gelen İslam’ın, sevinç-mutluluk, paylaşım ve kardeşlik-huzur günlerinden olan Ramazan bayramını kutladı. KCK,  “Anlamı ve hedefi barış-huzur olan İslam’ın hakim olduğu Ortadoğu’da bugün İslam adına DAIŞ faşizmini destekleyenleri de şiddetle kınarken, tüm Müslüman dünyasını bu insanlık-din, İslam düşmanlarına karşı da mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
“Bu huzurlu olması gereken, bolluk-bereket simgesi olan bayram günlerinde kendisine Müslümanım diyen sapkınların soykırım tehdidi Şengal’den, Kobanê’ye, Kerkük’ten Amed’e, Haseki’den Roboski’ye kadar günlük olarak yaşanmaya devam etmektedir” denilen açıklamada, “O nedenle de bugün DAIŞ faşist çetelerinin ve onun destekçilerinin saldırıları Müslüman olsun ya da olmasın tüm inanan-kimliğine sahip çıkan Kürtleri hedef almaktadır. Bunun için de  Kürtler dün olduğu gibi bugün de gerçek barışı yaşayabilmek ya da özgür bir ortamda huzura ermek için direnerek kendini savunmaktan başka bir seçeneğe sahip değildir. Çünkü bayramlar aynı zamanda kendi kimliğine sahip çıkarak onurlu bir şekilde yaşamının da adıdır. Zaten bayramların kutsallığı da buradan gelmektedir” ifadelerine yer verildi.
KCK açıklamasında devamla şu hususlar belirtildi:
“Kürtler ve İslam dünyası bu aziz-mübarek günlerde adı ne olursa olsun Müslümanlıkla alakası olmayan ve sadece faşist olan çetelerin ve onları besleyenlerin vahşeti altında büyük bir acı çekmektedir. Her gün neredeyse milyonlarca Müslüman, Hıristiyan, Ezidi, Alevi, Şii ya da başka inançlardan-kimliklerden bölge insanları yerinden yurdundan edilmektedir. Bugün DAIŞ faşist çetelerinin saldırıları da bölge halklarına bu travmayı ağır bir şekilde yaşatmaktadır.
Yine bu bayram günlerinde Müslüman dünyası mezhep çelişkileri derinleştirilerek birbirine kırdırılmak istenmektedir. En açık şekilde Irak’ta-Yemen’de yaşanan ve Suriye’de yaşatılmak istenen de budur. Bu durum tüm bayramların olduğu gibi bu mübarek günün de ruhuna ters düşmektedir. Çünkü bayram birlik, kardeşlik ve huzur demektir. Bayram adil paylaşım içinde haramzade olmadan eşit ve iradeli bir şekilde onurlu bir yaşam sürdürmek demektir. Zaten onuru olmayanların, inancını ve kimliğini özgürce yaşamayanların bayramları kutlamaya da hakkı olamaz.
Bu Ramazan bayramı günlerinde Müslüman dünyası kendisine Müslüman diyen sapkınların bir haçlı saldırısıyla karşı karşıyadır. Bu saldırılara karşı Kürtler, Hz Muhammed’in Medine günlerinde Ebu Süfyan’a ve Haçlılar karşısında Selahattin Eyyubi’nin Kudüs önlerinde yaptığı gibi bugün de insanlık düşmanlarına karşı mücadele bayrağını dalgalandırmaktadırlar. Dört parça Kürdistan’da yeni Haçlılar olan DAIŞ ve destekçilerine karşı savaşımda kazanılan zaferler, aynı zamanda Müslüman dünyasına da gerçek bayramlar bahşetmektedir.
O nedenle de bu Ramazan Bayramında tüm Müslüman dünyasını DAIŞ  faşizmine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Bu Ramazan bayramının mezhep savaşlarına karşı da birlik ruhunu güçlendirmeye vesile olmasını diliyoruz. Bu temelde tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramını bir kez daha kutluyoruz”

1 comment:

  1. Haçlılar 1000 kat müslümanlardan iyi. YPG hala ayakta ve mücadelesini sürdürüyorsa bu senin beğenmediğin haçlılar sayesindedir

    ReplyDelete