Breaking News

Özsavunma güçleri çetelerin bombalı aracını imha etti

GIRÊ SPÎ – Tüm saldırı girişimleri boşa çıkan DAIŞ çeteleri yine bombalı araçla intihar saldırısı düzenlemek istedi. Ancak Özsavunma (Erka Xweparastinê) güçleri bombalı aracı hedefine ulaşmadan imha etti.
DAIŞ çeteleri, 6 Temmuz sabah erken saatlerde Irak’tan getirdiği takviye güç ve ağır silahlarla Kobani’den Kizwan dağı ve Alya hattına kadarki geniş bir alanda yoğun bir saldırı geliştirdi.
7 temmuz günü çetelerin geliştirdiği tüm saldırılar YPG/YPJ savaşçıları tarafından kırılarak çetelere çok ağır darbeler vuruldu. 147 çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalarda 94 çete cenazesi ve çok sayıda askeri mühimmat da YPG güçlerinin eline geçti.
13  savaşçının da yaşamını yitirdiği şiddetli çatışmalar ardından bölgelerde kalan çete gruplarını temizlemek için YPG güçleri operasyonlar düzenledi. Operasyonlara bazı bölgelerde Özsavunma güçleri de katıldı.
Çeteler aldıkları ağır darbeler karşısında yine intihar saldırılarıyla sonuç almaya çalıştı. Bu amaçla önce 9 Temmuz’da Siluk kasabasının güneyindeki Heşîş köyünde özsavunma güçlerinin bulunduğu kontrol noktasına yönelik bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenledi.
Ardından 13 Temuz 2015’te de yine Siluk’un güneyinde Heşîş köyüne yakın Tawila köyündeki özsavunma güçlerinin bulunduğu noktaya bomba yüklü bir araçla çeteler yeni bir saldırı girişiminde bulundu. Ancak Erka Xweparastinê savaşçıları, aracın hedefine ulaşmasına izin vermedi ve bombalı aracı uzaktan tarayarak infilak ettirdi.
Savaşçılar, olayın gelişimini olay yerinde anlattı.
(ekip/aç)
ANHA

No comments