Breaking News

‘Rojava devrimi 14 Temmuz’un ardılıdır’

HABER MERKEZİ – Yekîtiya Star, 14 Temmuz 1982 direnişi Kürdistan devrim tarihinde halkların kardeşliği için yeni bir atılım oldu.
14 Temmuz 1982’de Amed zindanında M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek özcülüğünde başlatılan büyük ölüm orucunun 33. yıl dönümü ve silesiyle Yekîtiya Star Örgütü yazılı bir açıklama yaparak, “Rojava devrimi 14 Temmuz direnişinin ardılıdır” dedi.
Açıklamada, Amed zindanındaki direniş için şunlar söylendi; “14 Temmuz 1982’de özgürlük hareketinin önder kadroları Kemal Pîr, Akif Yilmaz, Xeyrî Durmuş ve Elî Çîçek Türk devletinin işkence ve vahşetine karşı büyük ölüm orucuna başladılar. Onların direnişi ihanet ve köleliğe karşı bir başkaldırış mesajıydı.”
14 Temmuz direnişi Kürt halkının mücadele tarihinde halkların kardeşliğini pekiştirmenin yeni bir adımı atılımı oldu denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi; “Amed zindanında direnişçiler tarafından başlatılan mücadele Ortadoğu ezilen halkları için kurtuluş ve özgürlük devrimidir.”
Yekitiya Star açıklamasında, “Yekîtiya Star üyeleri olarak Amed zindanında Kemal Pîr, Akif Yilmaz, Xeyrî Durmuş ve Elî Çîçek’in görkemli direnişçilerini selamlıyor, Rojava’da şuanda yaşanan devrimin onların mücadelelerinin bir devamı olduğunu belirtiyoruz” dedi.
(ad)
ANHA

No comments