Breaking News

‘Şehitlerimizin başarısını ticaret konusu haline getirmeyeceğiz’

CÎHAD ROJ
DÊRIK – Rojava halkının DAIŞ çetelerine karşı mücadelesiyle yeni bir tarihin yazıldığına dikkat çeken, Cizîr Kantonu Eş başkanı Hediye Yûsif, hiçbir tarafın Rojava’nın başarısını ticaret konusu haline getirmelerine izin vermeyeceklerini belirtti.
14 Temmuz’da Girê Sipî çevresinde yaşamını yitiren Erka Xweparastinê üyesi Bawer Abdullah’ın cenaze töreninde konuşan Cizîr Kantonu Eş başkanı Hediye Yûsif, özgürlük şehidinin ailesine baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “Şehîd Bawer şahsında tüm Rojava özgürlük şehitlerinin anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Konuşmasının geri kalanını Rojava direnişine ayıran Yusif şunları söyledi; “Bugün yepyeni bir tarih özgürlük şehitlerinin kanlarıyla yazılmaktadır. Herkeste bunu iyi bilmelidir ki, Rojava halkına karşı zulüm farz kılınmaktadır. Yine herkesin Kürt halkının teröre karşı direnişini görmeli ve hissetmelidir. Özgürlük oldukça pahalıdır, şehit anaların yüreğindeki ateşi hepimiz hissediyoruz. Fakat halkların özgürlüğü için direniş gereklidir. Şehitler özgürlük yolunun aydınlatıcılarıdırlar. Halkların özgürlük hakikati için en temel kılavuzdurlar.  İşte bu yüzden şehitlerimizin ardından üzüntü duymak yerine onların davalarını takip etmemiz en doğrusudur.”
Erka Xweparastinê kararı alındığında birçok çevre bu karara karşı çıkmıştı. Bu konuda da konuşan Yusif, “Erka Xweparastinê kararını aldığımızda birçok çevre bu karara karşı çıktı ve bize karşı durup bunun savaşımını yürüttüler. Bizimle ne için savaştıklarını biliyorsunuz.
Demokratik Özerklik ilan edildi ve halk kendi kendini yönetecek durumdaydı. Halk kendini askeri açıdan örgütledi ve kazanımlarını korudu. Düşmanlarımızsa, budan rahatsız oldular, bize karşı savaşmak istediler. Ona rağmen Erka Xweparastinê gücü başarı umutlarını çok kısa bir sürede ispatladı. Son Süreçte Erka Xweparastinê üyeleri şehit düştü. Onların şehadetleri bizim özgürlük irademizi daha da güçlendirdi. Onlarca genç erka xweparastinê görevlerinde gönülden karıldı” dedi.
Çeteler bize karşı anlaşma yapmak istiyorlar
Yûsif, KDP’nin silahlı unsurlarının “Rojava Peşmergesi” gibi lanse edilmesinin şişirilmiş bir yalan olduğunu söyledi. “Peşmergemiz var” diyen partilerin, DAIŞ’ın siyasi temsilcisi Suriye Ulusal Koalisyonu’na bağlı DAIŞ’çılar olduklarını belirterek şunları kaydetti; “Bazı çeteler KDP’nin silahlı unsurları ‘Rojava Peşmergesi’ olarak adlandırılıyor. Ve Rojava’ya geçmek isteyip anlaşma imzalamak istiyorlar. Kendi halkına ‘seninle savuma anlaşması imzalayacağım’ diyenleri siz hiçbir yerde gördünüz mü? Onların Rojava’ya geçmek istemelerinin tek nedeni özgürlük şehitlerinin kanlarıyla elde edilen kazanımları kendi aralarında paylaşmak. Özgürlük şehitlerimize karşı yapmak istedikleri bu anlaşmalara ve gelmelerine izin vermeyeceğiz. Özgürlük savaşçılarımız anlaşmalarla değil şehit Bawer örneğinde olduğu gibi canlarıyla, kanlarıyla halkını savunuyor. Artık kimsenin onur savunmalarını yapmalarını istemiyor. Mezlûm Doxan, Heqî Kerar, Mihemed Xêrî Durmuş gibi sembollerin ‘Direnmek Yaşamaktır!’ şiarıyla direnmek isteyen herkese direniş meydanları açıktır ve her kes Rojava direnişinde yer alabilir.”
Kendi çıkarları temelinde savunma yapmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyleyen Cizîr Kantonu Eş başkanı Hediye Yûsif, hiç kimsenin şehitleri üzerine ticaret yapmalarına izin vermeyeceklerini, mesajlarının ise, Rojava savunmasının sorumluları olduklarını ve bu toprakların özgürlüğe umutları olan bir yer olduğunu söyledi.
(ad)
ANHA

No comments