Breaking News

YPG Alman savaşçısının yaşamını yitirdiğini açıkladı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi Alman savaşçısı Kevin Jochim’in (Dilsoz Bahar) Girê Sipî’ye bağlı Silûk kasabasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak Alman savaşçısı Kevin Jochim’in (Dilsoz Bahar) Girê Sipî’ye bağlı Silûk kasabasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiğini açıkladı. YPG açıklamasından önemli bölümler şöyle;
“Tüm karşıt yaklaşımlara rağmen halkların kardeşlik örneği olmaya devam ediyor. Başta DAIŞ çete yapılanması ve tüm karşıt güçler karmaşayı fırsat bilerek Rojava’nın da halkların bir biriyle ulus, inanç ve mezhep temelli çatışmaların yeri ya da merkezi haline dönüşmesini istiyor. Onun içinde tüm bu denemeler ve provokasyonları çıkardılar. Ancak tüm çabalara kirli planlamalara rağmen, halkımızın uyanık olması bu planları boşa çıkardı” dedi.
Bu oyunların boşa çıkarılmasında Rojava’da yaşayan halkımızın felsefesi önemli bir rol oynadı. Bu felsefe ise, paylaşım kültürüne dayanıyor. Komşuluk ve birbirine sahip çıkmak, bugün Demokratik Ulus projesinin en güncel çözüm örneği olduğunu gözler önüne seriyor.
Bu çizgi sadece bu toprağın komşuları Kürt, Arap, Fars, Asuri ve Türkleri etkilemiyor elbet, aynı zamanda tüm özgürlük tutkunları yani dünyanın dört bir yanındaki herkesi etkiliyor. Onun üzerine Rojava devrim mücadelesine destek her zaman yüksek ve güçlü oluyor. Dünyanın birçok yerinde gençler geliyor. Rojava’da birleşerek direniş cephelerinde özgür yaşamı savunmada yerlerini alıyorlar. Kan ve göz yaşıyla kutsal toprak sulanıyor.
İşte bu değerli arkadaşlarımızdan biride Dilsoz Bihar’dı (Kevin Jochim). Aslı Alman’dı. Heval Dilsoz 2 Kasım 1993’te Almanya’nın Kalsruhe kentinde değerli bir aile içerisinde gözlerini dünyaya açtı. 2012 yılında özgürlük hareketi saflarına katıldı. Birçok alanda çalışmalarda yerini aldı. 2015 yılının kış aylarında yönünü Rojava’ya çevirdi.
Vahşi DAIŞ çetelerine karşı kahramanca direniş segileyen Dilsoz heval Komutan Rubar Qamişlo hamlesinde DAIŞ’ın işgali altında bulunan köylerin ve yerleşim yerlerinin özgürleştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Anca 6 Temmuz 2015’te heval Dilsoz Silûk kasabasına bağlı Şergirat köyünde çıkan çatışmalarda şehadete ulaştı.
Heval Dilsoz hedef ve hayallerini takip edeceğimizin sözünü veriyoruz. Karanlığa karşı başarıyı sağlamak için her şeyi yapacağız. Bu temelde başta Şehit Dilsoz hevalin ailesi olmak üzere Kürt ve Alman halkına başsağlığı dile iletiyoruz.”
YPG savaşçısının kimlik bilgileri şöyle;
Kod Adı: Dilsoz Bahar
Adı Soyadı: Kevin Jochim
Ana Adı: Maorine Kostluk
Baba Adı: Freidi Benkler
Doğum Yeri: Karlsruhe- Almanya
Şehadet Tarihi ve Yeri
Cih û dîroka şehadetê : 6.7.2015  Siluk kasabası- Şergirat köyü
(ad)
ANHA

No comments