Breaking News

YPG: Dawid Cindo’nun katilleri adalete teslim edildi

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, Zîrevanên Xabûr Komutanı Dawid Cindo’nun katillerinin adalete teslim edildiğini belirterek tüm Rojava halklarına daha güçlü birlik çağrısında bulundu.
YPG Genel Komutanlığı, 22 Nisan’da uğadığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Zîrevanên Xabûr Komutanı Dawid Cindo’nun katillerinin bulunması amacıyla başlatılan soruşturma ardından yakalanan katillerin YPG güçleri tarafından adalete teslim edildiğini belirtti.
YPG Genel Komutanlığı, konuya ilişkin yazılı açıklama yayınlayarak “22 Nisan’da, YPG’ye katılmış olan 4 kişi tarafından katledilen Zîrevanên Xabûr Komutanı Şehîd Dawid Cindo’nun  şehadetine ilişkin YPG Komutanlığı ve Süryani Askleri Meclisi, katilleri adalet önüne çıkarmak için ortak soruşturma komisyonu kurmuştur. Soruşturma komisyonu, katillerin adalete teslim edildiğini belirtmiştir” dedi.
YPG açıklamasının devamında şöyle denildi:
“YPG olarak daha önce de ilan ettiğimiz gibi suç işlemiş olan bu 4 kişi anında YPG saflarından ihraç edilmiş, YPG’lilik kimlikleri kendilerinden alınmıştır. YPG güçlerinin kurumsal siyasetiyle hiçbir alakası bulunmayan bu kişilerin faaliyetleri, katil grupların faaliyetidir. Bu katiller yargılanmak üzere adalete teslim edilmişlerdir.
Değerli halkımıza, Rojava topraklarında yaşayan tüm halklar arasındaki birliğini bozmaya ve sağda solda suç işlemeye dönük hiçbir kesimin uygulamalarına izin vermeyeceğimizi birkez daha duyuruyoruz.
Kürt, arap, süryani ve asuri tüm halklarımıza güçlerini birleştirmeye ve terörist çetelere karşı savaşta YPG’ye daha fazla destek olmaya çağırıyoruz.”
(aç)
ANHA

No comments