Breaking News

YPG: Gerçekleri öğrenmek için buyurun Şêxmeqsûd’a gelin

HELEB – Heleb YPG komutanlığı, bazı çevreleri bir kez daha asılsız iddialarla Şêxmeqsûd’ta halklar arasında karmaşa yaratmaya çalışarak, ortak yaşamı karalamaya çalıştıklarını söyledi. YPG, “Doğruları öğrenmek için Şêxmeqsûd’a buyurun gelin” dedi.
Haleb’in Şêxmeqsûd mahallesinde ön planda olan halkların kardeşliğinin esas alınarak kollektif temelde şekillenen ortak yaşama karşı kimi çevreler asılsız iddialar ortaya atarak mahallenin gerçekliğini tersine çevirmeye çalışıp halklar arasında karmaşa ortamı çıkarma çabalarına karşı Haleb YPG komutanlığı yazılı bir açıklama yayınladı.
YPG açıklaması şöyle; “Son günlerde Haleb’in Şêxmeqsûd mahallesini karalamaya dönük iddialar bir kez daha artmış durumda. Bu iddiaların asıl amacı karmaşa ve binlerce kişinin göç ettiği Şêxmeqsûd mahallesindeki gerçekliği tersine çevirmeye dönüktür. Oluşumlar arasında simbyotik temelde bağların sağlandığı ortak yaşam bozulmak isteniyor. YPG olarak kendimizi mahalle oluşumuna karşı sorumlu görüyoruz ve muhalif taburların olumsuz rol oynayıp karışıklık çıkarmalarına izin vermeyeceğiz. Kimsenin kendine isteğine göre hareket etmesine, çelişkiler çıkarmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu iddialarla etnik yapılar arasında fitne, karışıklık çıkarmaya çalışıp mahallenin gerçekliği karalanmak isteniyor” dedi.
Haleb Bölge Meclisi ve Devrimciler Meclisi dış güçlerin çıkarlarına göre hareket ettikleri belirtilen YPG açıklamasında devamla şunlar kaydedildi, “Haleb Bölge Meclisi ve Devrimciler Meclisi dış güçlerin çıkarlarına göre hareket etmektedir. Şêxmeqsûd mahallesi Heleb’te kurtarılmış bir mahalledir. Hiçbir tarafın ya da gücün mahalleye saldırmasına izin vermeyeceğiz. Kamuoyuna ve yurttaşlara çağrımız şudur ki, bu iddialar asılsızdır ve inanmayın. Gerçekleri öğrenmek isteyenlere Şêxmeqsûd’a buyurun gelin diyoruz.
Son olarak tüm Şêxmeqsûd mahallesinin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın barışın müjdeleyici ve herkesin içinde hakkının koruna bileceği ortak bir yaşam olmasını diliyoruz”
(ad)
ANHA

No comments