Breaking News

YPG: Hasekê ve Silûk'ta 34 çete öldürüldü

​HABER MERKEZİ YPGNEWS


Rojava'da YPG-YPJ güçlerinin DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyon ve yaşanan çatışmalarda 34 DAİŞ çetesi öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, Hasekê kent merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti. Dün gece YPG-YPJ savaşçılarının Hasekê‘nin güneyinde DAİŞ çetelerinin işgali altında bulunan alanlarda yeni bir operasyon düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi, “Hasekê'nin 4 km güneyinde bulunan Pira Spî mıntıkasında düzenlenen operasyon sonucunda güçlerimiz bir mezrayı daha özgürleştirmiştir. Bu operasyonla birlikte güçlerimiz, Hasekê güneyinde konumlanan çetelerin Rakka ve Şeddat merkezleriyle bağlantısını kesmiştir.” dedi.

Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda tespit edilebilen 23 çete üyesinin öldürüldüğünü belirten YPG Basın Merkezi'nin açıklamasında devamla “Güçlerimiz, çetelere ait 17 cenazeyle birlikte, 1 adet 12,5 mm'lik doçka, 6 adet Kalaşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda cephane, 1 adet tank, 1 adet kamyonet ve 1 adet motorsiklet ele geçirmiştir.” denildi.

Kobanê'de çatışma

Kobanê'nin güneyinde operasyonlarını sürdüren YPG-YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında yeni çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün öğlenden sonra küçük bir çete grubu Sirîn kasabasının doğusunda bulunan Maxaretên köyüne yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin sert karşılık verdiği çete grubuyla kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Kobanê'nin güneyinde bulunan Kepinrepin köyünde de DAİŞ çeteleriyle güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma esnasında, kahramanca savaşan 2 yoldaşımız şahadete ulaşmıştır.”

Silûk'ta 11 çete öldürüldü

DAİŞ çetelerinin dün sabah saatlerinde Silûk kasabasının güneyinde bulunan Şergirat köyüne yönelik düzenlediği saldırıların tümüyle püskürtüldüğün belirten YPG Basın merkezi bölgede yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 11 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Dün Hol ile Til Hemis arasında kalan bölgede bir DAİŞ çetesinin intihar saldırısı girişiminde bulunduğu ifade edilen açıklamada söz konusu çete üyesinin YPG-YPJ güçlerinin müdahalesi sonucu üzerindeki patlayıcılarla birlikte sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.

YPGNEWS



No comments