Breaking News

YPG’den Eyn Îsa’da operasyon

HABER MERKEZİ – Kobanê ve Eyn Îsa bölgesinde DAIŞ çeteleriyle yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’nin güneyinde gerçekleştirdiği saldırıların kırıldığını, Eyn Îsa bölgesinde güçlerinin yeni bir operasyon düzenlediğini ve 22 çete cenazesinin ele geçirdiğini bildirdi. YPG Çetelere ait iki tankın da güçlerinin denetiminde olduğunu bildirdi.
Kobanê’nin güneyinde güçlerinin operasyonlarının devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi, dün gece bölgede yer yer çatışmaların yaşandığını bildirdi.
“Kobanê’nin güneyinde operasyonlarını sürdüren güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yeni çatışmalar yaşanmıştır” denilen açıklamada şunları kaydedildi: “Dün gece çete grupları Sirîn kasabasının doğusunda bulunan Maxaretên köyüne yönelik havan ve obüs toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları eş zamanlı olarak Maxaretên tepesine yönelik de bir sızma girişiminde bulunmuştur. Sızma girişiminde bulunan güçleri imha eden güçlerimiz, çete saldırılarını püskürtmüştür. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax ve Sîna köyleri çevresinde çete hareketliliği tespit eden güçlerimiz bu alanda bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmıştır.”
Eyn Îsa’da operasyon
YPG/YPJ güçlerinin dün gece Eyn Îsa’nın doğusunda yeni bir operasyon düzenlediğini belirten Basın Merkezi, güçlerinin 2 buçuk kilometre ilerlediğini ve bazı noktaları özgürleştirdiğini bildirerek, “Genterî ve Şergirat köylerinden yola çıkan güçlerimiz güneye doğru 2,5 km ilerleyemiştir. Bu alanda bulunan yerleşim yerlerini özgürleştiren güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alanda güçlerimiz çetelerin denetiminde bulunan 6 noktayı da temizleyerek kurtarmıştır” dedi.
’22 çete öldürüldü, iki tank ele geçirildi’
Bölgede yaşanan çatışmalarda çetelerin ölü ve yaralı sayısının netleştirilemediğinin kaydedildiği açıklamada şunlar belirtildi: “Güçlerimiz bu alanda 22 çete cenazesiyle birlikte çatışmalarda 2 adet tank, 1 adet 12,5 mm’lik doçka ve 12 adet kaleşnikof silah ele geçirmiştir. Bu operasyon ardından çete grupları akşam saatlerinde bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Saldırı girişiminda bulunan çeteler de bu çatışmalar ardından alandan kaçmak zorunda kalmıştır.”
(eç/aç)
ANHA

No comments