Breaking News

YPJ’li Öztoktaş için mevlit verildi

VAN – DAIŞ çeteleri ile Kobanê’de girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Ceylan Öztoktaş (Amara Agit) için Muradiye ilçesinde kurulan taziye çadırında mevlit verildi.
Kobanê’nin Sirrin kasabasında, DAIŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Ceylan Öztoktaş (Amara Agit) için memleketi Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Dağören Mahallesi’nde kabul edilen taziyeler, verilen mevlit ile son buldu. Mevlide, HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe, Muradiye ve Çaldıran belediyeleri eşbaşkanları, DBP, HDP ve MEYADER yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş katıldı.
Köy meydanında kurulan taziye çadırına ise PKK Lideri Abdullah Öcalan ile YPJ’li Öztoktaş’ın fotoğrafları, PKK ve KCK bayrakları asıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Vahyettin Uca, yüz yıllardır yok sayılan Kürt halkının, başlattığı özgürlük mücadelesi ile kendi ve tüm ezilen halkların din, dil, ırk ayrımı gözetmeden mücadelesini verdiğini dile getirdi.
Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Safure Güneş ise başsağlığı dileklerinde bulunarak, “Yıllardır bu halk canını, malını vermiş, ama mücadelesinden vazgeçmemiştir. Bu mücadelede büyük acılar yaşanmıştır. Yıllarca işkence gören yok sayılan bu halkın çığlıklara duyulmamıştır. Her şehidin Kürdistan’a gelişi anaların ciğerini yakıyor, ama Kürt kadını bu acılarını yüreğine gömerek Serok Apo’nun başı sağ olsun diyor. Buradan bir kez daha Amara yoldaşın bizlere emanet ettiği mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Mela Said Mursi ise Erdoğan ve DAIŞ’in İslamiyet anlayışını kabul etmediklerinin altını çizerek, “Mücadele inançtır. Yıllardır Kürt halkına karşı yapılan katliam İslam adına halkımıza dayatılıyor. DAIŞ, İslam’ın adına cinayetler işliyor. Bizler Hz. Muhammed’e gelen İslam’a inanıyoruz” dedi.
MEYADER Yöneticisi Cemal Sezgin ise mücadelelerinin insanlık adına verildiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak, iftar açıldı.
(ad)

No comments