Breaking News

3 ayda 2 bin genç YPG/YPJ’ye katıldı

ALAN  DAWUD
QAMIŞLO – Cizîr kantonunda son üç ay içerisinde 2 bin genç YPG/YPJ saflarına katıldı.
Rojava Gençlik Birliği, Rojava ve bölgeye yönelik saldırılara karşı savunma çalışmalarında daha aktif yer alarak devrim değerlerini güçlü savunmak amacıyla seferberlik ruhuyla çalışıyor. Eğitim çalışmalarının sürdürülmesi, örgütlenme ve gençlerin yaşamsal sorunlarının çözülmesinin yanında gençliğin en temel çalışmalarından biri de YPG/YPJ’ye katılım oldu.
Rojava devriminin başından bu yana Gençlik Hareketi bu yönlü çalışmalarını aksatmadan sürdürürken binlerce genç savunma hattında en aktif şekilde yer aldı.
‘Rojava’ya Sahip Çık’ Hamlesi
Bölgeye yönelik her şidedetli saldırıya Gençlik Hareketi devrim değerlerini savunmak üzere yeni bir kapsamlı hamle başlatarak cevap veriyor. En son geliştirlen hamle ise; 1 Temmuz 2015’te “Li Rojava Xwedî Derkeve” (Rojava’ya Sahip Çık) adıyla her üç kantonda (Cizîr, Kobanê, Efrîn) geliştirildi. Kampanya çerçevesinde bir yandan süreç konusunda bilgilendirme amaçlı toplantı ve seminerler düzenlenirken diğer yandan da gençler gruplar halinde YPG/YPJ saflarına katılıyor.
Cizîr kantonunda 2 bin gemç
Genç Kadınlar Hareketi yöneticisi Ruheyv Agirî’nin verdiği bilgilere göre; gençlik devrimin başından bu yana hiç kesintisiz savunma hatlarında yer aldığı gibi özellikle bu son hamleylekatılımını daha da artırdı. Bu çerçevede Cizîr Kantonunda son 3 ay içinde 2 bin genç YPG/YPJ saflarına katıldı.
‘Katılımın koşulları var’
Ruheyv Agirî, YPG/YPJ’ye çok sayıda gencin katılmak istediğini, ancak kendilerinin YPG’nin belirlediği şartlara uygun hareket ettiklerini belirterek “önceden belirlenmiş şartlar var. Buna göreü katılmak isteyen gençlerin yaşı 18 ve üzeri olmalıdır. Katılımdan önce de kendilerini YPG/YPJ sistemi ve disiplinine ilişkin eğitip hazırlıyoruz. Böylece YPG/YPJ’yi tanımış oluyor. Sonuçta katılım kararını yine gençlerin kendileri veriyor. Gençlerin hepsi de gönüllü katılıyor” dedi.
Gençlerin ‘Rojava’ya Sahip Çık’ Hamlesi devam ediyor.
 (aç)
ANHA

No comments