Breaking News

Artık Halep’in de Özsavunma Merkezi var

HALEP – Halep kentinde yaşayan halklar, kürtler öncülüğünde Özsavunma Güçleri Merkezi açtı.
AKP destekli çete gruplarının saldırı ve provokasyonlarının hedefinde olan Halep’in Şêxmeqsud mahallesinde yaşayan kürtler ve birlikte yaşadıkları halklar, 15 ağustos’un 31. Yıldönümünde düzenledikleri törenle Özsavuınma Güçleri Merkezi açtı.
Merkezin açılışı için düzenlenen törene mahalleden kürt, arap, türkmen yüzlerce kişi ve TEV-DEM, Yekîtiya Star, YPG ve Asayiş güçleri temsilcileri katıldı.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından Özsavunma Güçleri tarafından askeri tören düzenlendi. YPG Halep komutanlarından Rêzan Rojhat törende yaptığı konuşmada, kürt halkına karşı geliştirilen baskı ve zulmün tarihçesine vurgu yaparak buna karşı geliştirilen 15 Ağustos atılımının tarihsel önemine dikkat çekti. 15 Ağustos atılımının kısa sürede Kurdistan’ın dört parçasında büyük etki yarattığını söyleyen YPG komutanı, bugün Rojava devrimi ve saldırılara karşı geliştirilen büyük savunmanın da 15 ağustos atılım ruhunun ve başarısının devamı olduğunu kaydetti.
Rêzan Rojhat, bölgedeki gelişmelere ilişkin de Türk devletinin kürt halkına karşı uygulamaya koyduğu yeni kirli planlara işaret ederek, “kürt halkı, halkları birbirine düşürmeyi öngören bu planların başarılı olmasına izin vermeyecek, her türlü kirli planı boşa çıkaracaktır. Rojava’da tüm halkların birleşerek Özsavunma Güçleri kurması işte bu plan ve saldırılara en iyi cevap olmaktadır” dedi.
Törende konuşan TEV-DEM yöneticisi Mihemed Şêxo da merkezin açılışını tüm mahalle halklarına kutlayarak bu açlışın 15 ağustos’ta gerçekleşmesinin de ayrı bir nalma taşıdığını ve bölgeye yönelik saldırı planlarına cevap olduğunu söyledi.
Konuşmalar ardından Özsavunma Güçleri Merkezi şehit aileleri tarafından kurdela kesilerek alkışlar, zılgıt ve sloganlar arasında hizmete açıldı.
Açlıştan sonra halk müzik eşliğinde halaylar çekerek merkez açılışını ve 15 ağustos atılımının yıldönümünü coşkuyla kutladı.
(aç)
ANHA


No comments