Breaking News

Binlerce Efrînli 2 canını uğurladı

EFRÎN – 3 yıl önce yaralanan ve 22 Ağustos’ta yaşamını yitiren yurtsever Elî Reşîd ile 17 Ağustos’ta Bilibilê’nin Xulalka köyündeki patlamada yaralanan ve 22 ağustos’ta yaşamını yitiren Mihemed Bîlal adlı çocuğun cenzeleri, binlerce kişinin katıldığı törenle Şehîd Refîq mezarlığında toprağa verildi.
İki yurttaşın cenaze törenine Kanton yönetimi, Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileriyle komün savunma güçleri (HPC) ve binlerce Efrînli yurttaş katıldı. Elî Reşîd ve Mihemed Bîlal’in cenazelerini almak için Avrin hastanesi önünde biraraya gelen kitle sloganla arasında cenazeleri alıp araçlara yerleştirdiklten sonra Şera’nın Metina köyündeki Şehîd Refîq mezarlığına doğru hareket etti.
Şehitlikte Elî Reşîd ve Mihmed Bîlal için tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Burada yapılan konuşmalarda Elî Reşîd’in yurtsever kişiliği ve devrim mücadelesine hizmetlerine vurgu yapılarak halkın birliğini pekiştirmesi istendi ve ailelere başsağlığı dileğinde bulunuldu.
Konuşmalar aradından cenazeler sloganlar arasında toprağa verildi.
YPG öncesi Savunma görevi yürüttü
1965 yılında Raco’ya bağlı Mosako köyünde dünyaya gelen Elî Reşîd, 1987 yılında Kürdistan Özgürlük Hareketi ile çalışmaya, hizmet etmeye başladı. 1990 yılında Suriye rejimi tarafından tutuklandı ve 3 yıl cezaevinde kaldı. Rojava devriminin başından beri savunma alanında görev aldı. YPG öncesi kurulan Savunma Komitelerinde yer alan ilk isimlerden biri olarak halkın sevgisini kazanmış bir yurtsever kişiliktir. 2012 yılında Halep’ten Efrîn’e mazot taşıyan tankerleri korumakla görevli Savunma Komitesi içinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. 22 Ağustos günü ise evinde yaşamını yitirdi.
(aç)
ANHA

No comments