Breaking News

Burkan El-Firat : Gire Spi boşatıldı iddiaları tamamen yalan

HÊVÎDAR XALID
GIRÊ SPΠ– Burkan El-Firat  ortak operasyon güçleri odası resmi sözcüsü Şervan Derwîş, YPG güçlerinin Gire Spi’den çekildiğine dair Türk devleti tarafından servis edilen haberlerin asılsız olduğunu belirtti.
Burkan El-Firat  ortak operasyon güçleri odası resmi sözcüsü Şervan Derwîş, basın mensupların ayaptığı açaıklmada  “son günlerde Türk devleti tarafından servis edilen YPG Gire Spi’yi boşaltıyor yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberlerle bölgede karışıklı yaratmak, ortakyaşam olgusuna zarar vermek istiyorlar” dedi.
Konuya ilikin olarak ANHA’ya konuşan Şervan Derwîş, şunları dile getirdi: “ ürk devleti bölgede yaşayan halkar arasında çelişki yartamak amacıyla her türlü yöntmem başvuruyor. Gire Spi’den YPG güçlerinin çekildiğine dair yayınlanan iddialar tamamen yalandır. Bu tür yalanlarla Türk devleti  kendi ekmeğine yağ sürmek istiyor. Bunlar Gire Spi başarısını karalama girişimleridir” dedi.
Derwiş güçlerimiz bölgede yaşayan halkların  güvenliğinden sonuna kadar sorumludur.Gire Spi’de Suriye bayrakları dalgalanmakta. Burkan El-Firat  ortak operasyon güçleri olarak amacımız tüm Suriyeli halklar arasında birlik ve kardeşlik bağlarını güçlü kılmaktır, kimse bu durumu boşa çıkarmak için beyhude çaba harcamamasın”  diye vurgulayarak şöyle devam etti:
Tüm toplumsal, güvenlik ve hizmet kurumlarımız ortak yaşam oluşturmak bilinciyle hareket etmektedir. Yakın zaman önce ilan edilen Rûspiler meclisi bunun en son örneğidir.
Derwiş dson olarak ,“Burkan El-Firat  ortak operasyon güçleri olarak amacımız  topraklarımızı çetelerden temizleyerek Rojava Devrimi’nden demokratik Suriye’ye doğru giden yolu açmaktır. Yalan iddilar ortaya atılarak bizi mücadelemizden alıkoyamazlar” dedi.
(uş)
ANHA

No comments