Breaking News

Çete grupları birbirine girdi: 100 çete öldü

HALEP – Halep’in kuzeyindeki Maarih bölgesinde DAIŞ çeteleri ile Cebhet El-Nusra ve ona bağlı çete grupları arasında başlayan şiddetli çatışmalarda her iki çete grubundan 100’ yakın çete öldü.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Halep’in kuzeyinde ve Efrîn kantonuna 1 kilmotre uzaklıkta bulunan Maarih kasabasında DAIŞ çeteleriyle El-Nusra ve bağlı çete grupları arasında başlayan şiddetli çatışmalar halen devam ediyor.
Maarih kasabası ile Hercele ve Dehlê köylerinde son iki günde yaşanan şiddetli çatışmalarda şu ana kadar 100’e yakın çetenin öldüğünü belirten yerel kaynaklar her iki çete grubunun da rakip gruba karşı bombalı araçlarla intihar saldırıları düzenlediğini ifade etti.
Çatışmaların devam ettiği bölgede DAIŞ çetelerinin Maarih’e 6 km uzaklıktaki Herbele, Hercela ve Dehlê ile iki köyü daha ele geçirdiği öğrenildi.
Yine Halep’in kuzetindeki Şêx Îsa köyünün de DAIŞ çetelerince havan toplarıyla bombalandığı belirtilrken bombardımanın sonucuna ilişkin sağlıklı bilgi alınamadı.
Öte yandan savaş ve çatışmaların yeniden şiddetlenmesi üzerine bölge halkı Maarih kasabasının batısına doğru kaçmaya başladı.
(aç)
ANHA

No comments