Breaking News

Çeteler Bab’da 67 kürdü kaçırdı

FLAŞ

HALEP – DAIŞ çeteleri, Halep’in kuzeyinde Bab bölgesinde 67 kürdü kaçırdı. Çetelerin kaç.ırdığı sivilleri bölgedeki çatışmalarda kalkan olarak kullanmak istediği belirtildi.
Türk devleti, Nusra ve DAIŞ arasındaki görüşmelerden sonra DAIŞ çeteleri, iki gün önce Halep’in kuzeyindeki Bab bölgesinde yaşayan kürtleri kaçırmaya, rehin almaya başladı.
Yerel kaynakların ANHA’ya aktardıkları bilgilere göre; Türk devleti ile El-Nusra ve DAIŞ çeteleri arasındaki danışıklı dövüş ardndan iki gün önce DAIŞ çeteleri, Bab’a bağlı Şedud köyünde yaşayan kürtlerden 50 kişiyi bilinmeyen bir yere kaçırdı.
DAIŞ sivileri kalkan yapacak
Kaynaklar, Bab kentinin 21 km. batısında bulunan El-Şêx Herac köyünden de 12 kişinin DAIŞ çeteleri tarafından kaçırıldığını belirtti.
Kaynaklara göre DAIŞ çetesi tarafından El-Şêx Cerah köyünden kaçırılan kürtlerin isimleri şöyle:
*Mihemed Hemo, Hecî Hemo, Feyad Hemo, Ebdo Feyad, Mustefa Keco, Ehmed Hecî Muslim, Subhî Beko, Mehmûd Hecî Muslim, Mihemed Erebo, Ziyan Erebo, Mihemed Beko ve Xelîl Bozan Beşîr.
Qebasîn ve Til Betal’dan 5 kişi kaçırıldı
Kaynaklar, DAIŞ çetelerinin Bab’ın 13 km doğusunda yer alan Qebasîn köyünden de Hekîm Miho ve Qedrî Hemo adlı kürtler ile Bab’ın 25 km batısındaki Til Betal köyünden de isimleri öğrenilemeyen 3 kürdü kaçırdıklarını belirtti.
Kaçırılan 67 kişinin bilinmeye bir alan götürüldükleri ve kaçırılan sivillerin Bab ve Ezaz bölgesindeki çatışmalarda  kalkan olarak kullanmayı amaçladığı kaydedildi.
(aç)
ANHA

No comments