Breaking News

DAIŞ ile El-Nusra Maarih’te çatıştı: 20 çete öldü

HALEP – DAIŞ ile El-Nusra çetelerinin Halep’in kuzeyindeki Maarih kasabasında süren çatışmalarında 20 çete öldü. Çatışmalarda 2’si çocuk 2’si kadın 6 sivil de yaşamını yitirdi.
Yeler kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Halep’in kuzeyindeki Maarih kasabası ile Telalîn köyünde DAIŞ çeteleri ile AKP’nin El-Nusra’sı arasında dört gün önce başlayan çatışmalar sürüyor. DAIŞ çetesinin Maarih kasabasının girişindeki kontrol noktalarına bomba yüklü araçlarla saldırdığı ve saldırıda 2’si çocuk, 2’si kadın 6 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Çatışmalara ilişkin bilgi geçen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise; çatışmalarda El-Nusra ve bağlı grupalrdan 20 çetenin öldürüldüğünü ileri sürdü.
Maarih hattı her iki çete grubu için de stratejik öneme sahip. Nusra ve bağlı çete gruplarının denetimindeki Maarih’in düşmesiyle muhalif grupların Ezaz ve Halep arasındaki bağlantıları ve Türk devletinin Halep ve çevresindeki çete gruplarına silah ve cephane yardımı yaptığı Bab Es-Selamê kapısı da kapanacak, Ezaz-Maarih hattı tümden DAIŞ çetelerince denetim altına alınmış olacak.
Muhabirlerimizin Cerablus kentinden ulaştığı kaynaklar, DAIŞ çete gruplarının tekrardan kent genelindeki birçok noktaya yayıldığını ve kent içinde ve çevresindeki güvenlik tedbirlerini artırdığını belirtti.
(aç)

No comments