Breaking News

Efrîn ve Til Temir’de 15 Ağustos kutlaması

EFRÎN/TIL TEMIR – Efrîn ve Til Temir’de 15 Ağustos Diriliş Bayramının 31. yıl dönümü vesilesiyle kutlama etkinlikleri düzenlendi.
Efrîn merkezde ve Efrîn’in  Şiyê, Şera, Mabata ilçelerinde 15 ağustos kutlamalarına binlerce kişi katıldı.
“15 Ağustos ruhuyla Rojava’da gelişmeler kaydedildi” sloganıyla başlayan etkinlikler birçok merkezde düzenlendi.
Kutlama mekanları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve özgürlük şehitlerinin posterlerinin yanı sıra TEV-DEM ve YPG/YPJ bayrak ve flamalarıyla donatıldı.
Kutlamalarda Yasama Meclisi Eşbaşkanları Hêvîn Reşîd, Mihemed Seyîd Yûsif, Yürütme Meclisi Eşbaşkanları  Hêvî Mustefa ve Osman Şêx Îsa ile Konsey başkanları da yerini aldı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Ağustos atılımına ilişkin mesajı okundu. Konuşmalar yapıldı.
TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Diyala Henan, Rojava devriminin gücünü 15 Ağustos atılımından aldığını söyledi. Savunma Konseyi başkanı Ebdo Îbrehîm 15 Ağustos’un Kürtlerin makus talihine çizgi çektiği, öz gücüne dayanarak tarih sayfasına naklettiği bir gelişme olarak değerlendirdi.
TEV-DEM yöneticilerinden Şaha Cimşîd yaptığı konuşmada 15 Ağustos’un Kürt tarihindeki önemine vurgu yaptı.
Şehit Aileleri Kurumu adına Reşîd Fatiko ve TEV-DEM üyesi Henîf Seydo birer konuşma yaprak, 15 Ağustos atılımıyla birlikte Kürdistan’daki gelişmelere dikkat çekti.
Efrin Merkez’de Engîzek Şehitleri  ve Şehîd Berçem müzik grubu şarkılarıyla,  Şehîd Welat folklor grubu halaylarıya ve Aydınlar Birliği ‘Efrîn Yeke’ adlı tiyatro oyunuyla sahne aldı. Şehîd Xweşnav û Bagok  çocukları grubu ve Şehîd Zerdeşt gençlik müzik grubu şarkı ve ve tiyatro oyunuyla kutlamalardaki yerini aldı.
Şiyê’de öz savunama ve Avrupa’ya göçleri anlatan bir tiyatro oyunu SZK üyeleri  tarafından sahnelendi. Şehit Hawar müzik ve halay grubu kutlamalardaki yerini aldı.
Şera ilçesinde onlarca yurttaşın katıldığı kutlama etkinlikleri YPG/YPJ savaşçıları öncülüğünde gerçekleşti.  Şarkılar ve çekilen halaylarla 15 Ağustos kutlamaları büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar sloganlarla son buldu.
TIL TEMIR
Til Temir’de yüzlerce Kürt, Arap ve Asuri yurttaşı 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlamalarına katıldı.
Yüzlerce yurttaşın yanı sıra kurum ve kuruluş temsilcileri ile YPG/YPJ savaşçıları kutlamalardaki yerini aldı.
Kutlama alanları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve özgürlük şehitlerinin posterlerinin yanı sıra TEV-DEM ve YPG/YPJ bayrak ve flamalarıyla donatıldı.
YPG/YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi. Til Temir TEV-ÇAVD hareketine bağlı Şoreş müzik grubu şarkılarını seslendirdi. YPG/YPJ savaşçıları 15 Ağustos atılımı için hazırladıkları tiyatro oyununu sergiledi.
Kutlamalar 15 Ağustos’un anlamı üzerine atılan sloganlarla son buldu.
(ad)
ANHA



No comments