Breaking News

Girê Spî sakinleri artık rahat nefes alıyorlar

WARŞÎN SALIH 
GIRÊ SPΠ– Gire Spî’nin DAIŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilmesinin  ardından topraklarına dönen yurttaşlar kaldıkları yerden korkusuzca iş başı yapıyorlar.
2 yıldır DAIŞ çetelerinin işgali altında olan Gire Spi’de yaşayan Kürt,Arap,Türkmen ve Ermeni sakinler kentte yaşamı yeniden normale çevirmek için var güçleriyle çaba harcamaya devam ediyorlar. Kent sakinleri Halk Evi, Ruspiler Meclisi, Halk Belediyesi ve son olarak savunma merkezinin ilan ederek  yaşamsal sorunlarına çözüm buluyorlar.
Girê Spî kentinde yaşayan Arap sakinlerden Nayif Muhemed El Şewab, terzilik yaparak ekonomik kazanç sağlamaya çaılıştığını belirterek “YPG güçlerinin kente gelişinden sonra irade ve piskolojik açıdan rahat bir nefes aldık. 2 yılın ardından korkusuzca yaşam sürüyoruz” dedi.
Göç etmek zorunda kalan yurttaşlarında topraklarına dönmeye başladığını belirten Nayif, yaşamsal ihtiyaçların karşılanması noktasında her gün daha fazla iyileşme olduğunu dile getirdi. Mazot, benzin fiyatlarının  artık daha ucuz olduğunu kaydeden Nayif, Halk Evi’nin jenaratör sıkıntısını en kısa zamnda çözümlenceğine dair söz verdiğini belirtti.
Kumaş satıcılığı yapan Omer Hec Ahmed isimli yurttaş da kentteki günlük yaşama dair “çetelerin zulmü yüzünden birçok şeyden mahrum kalmıştık. Yaptığımız herşeyin hesabını çetelere vermek zorundaydık ama şimdi kimseye hesap vermeden kardeşlik duygusu içinde yaşıyoruz” dedi.
Kentin Arap sakinlerinden Fatma Muhemmed isimli kadında çetelerin hlk üzerinde ki zulmüne dikkat çekerek DAIŞ çetelerinşin evlerinden bile çıkmalarına izin vermediğini belirtti. Kimsenin kendi başına çalışmasına izin vemediğini belirten Muhemmed, YPG güçlerine bir kez daha teşekkürlerini iletti.
Öğretmen  Ismaîl Ceradî,  çetelerin halka temiz su vemediklerini belirterek su sorunun tamamına yakının   halledildiğini zamanla kentteki yaşamsal sorunların tamamının çözümleneceğini dile getirdi.
(uş)
ANHA

No comments