Breaking News

‘Hiçbir saldırı irademizi kıramaz’

QAMIŞLO – Qamişlo’da 10 yurttaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı lanetleyen Qamişlo halkı, DAIŞ çetelerinin hiçbir saldırısının halkın iradesini kırmayı başaramayacağını belirterek çetelere karşı direnişlerini daha da büyüteceklerini söyledi.
Dün (19 Ağustos) Qamişlo’nun Enteriyê mahallesinde patlayıcı yüklü bir kamyonla gerçelşetirilen ve 10 yurttaşın şehadetine, 56’sının yaralanmasına neden olan intihar saldırısına lanet yağıyor. Qamişlo halkı ise; bu tür saldırıların Türk devleti ve DAIŞ çetesinin ortaklığıyla geliştirildiğini belirterek hiçbir saldırının bölge halklarının özgürlük iradesini kıramayacağını söyledi.
Saldırıya ilişkin Qamişlo’lular ANHA’ya konuştu.
Olayın tanığı Xelîl Mihemed: Bu barbar saldırıyı öncelikle insan olarak lanetliyorum. Bu korkakça saldırıların amacının ne olduğunu herkes bilir. Sivil halkı hedef alan bu vahşi saldırı, YPG/YPJ güçlerinin Rojava’da DAIŞ çetelerine karşı elde ettiği büyük başarılardan sonra Türk devleti ile DAIŞ çeteleri tarafından geliştirilen kirli planlamaların sonucudur. Türk devleti çetelere yaptırttığı bu tür saldırılarla halkımızı iradesini kırmayı, korku yaymayı ve sonunda kentte yaşayan halkları göçertmeyi amaçlıyor. DAIŞ çeteleri ve arkasındaki güçler, bu halkı hiçbir saldırının korkutmayacağını iyi bilsin. Irademizi asla kıramayacaklar. Çünkü biz kendi topraklarımızda şehitlerimizin izinde yürüyoruz.”
Olayın tanığı Behcet Şêxmûs: Düşmanlarımız halkımızın başarıları karşısında tutunamamaktadır. Bu halk artık düşmanlarının siyasetini iyi bilince çıkarmıştır ve hiçbir vahşi uygulaması, korkakça saldırısı bizi korkutmamaktadır. Halkımız yaşamını savaş gerçeğine göre örgütlemiştir. Her türlü savaşa hazırız. Şehitlere verdiğimiz söze bağlı kalacağız”.
(aç)
ANHA

No comments