Breaking News

HPG aylık savaş bilançosunu açıkladı

HABER MERKEZİ – HPG, Basın İrtibat Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak son bir ay içerisinde  gerçekleştirilen 191 eylem ve yaşanan çatışmalarda, 394 asker, 16 polis ve 61 özel harekatçının öldürüldüğünü belirtti. 42 gerillanın da yaşamını yitirdiği vurgulandı.
HPG Basın İrtibat Merkezi,yazılı bir açıklama ile 24 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan savaşın bilançosunu kamuoyu ile paylaştı.
HPG, Kuzey Kürdistan’da halkın 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği kazanımları ve başarıları hazmedemeyip toplumsal barışı geliştirecek olan müzakere sürecini durdurarak Kürdistan halkına ve devrimci demokratik güçlere karşı savaş açan Erdoğan ve AKP hükümetinin bunu Hareketlerine karşı kapsamlı saldırılarlarla yeni bir boyuta taşıdığını belirtti.
HPG açıklamasında, “Barış ve Demokratik çözüm sürecinin sorumluluğunu yerine getirerek sürdüren Özgürlük Hareketimize yönelik 24 Temmuz tarihinden itibaren Erdoğan ve AKP hükümetinin başlattığı saldırılar yeni bir konsept niteliğindedir. Bu konsept Önder APO’ya ağırlaştırılmış tecrit ile başlatılırken, demokratik siyasetin elde ettiği kazanımları da ezmek üzere saldırılarını kapsamlılaştırmıştır. Medya Savunma Alanlarımıza yönelik savaş uçaklarıyla yapılan saldırılar ve Gerilla güçlerimize dönük başlatılan operasyonlar son yılların en yoğun imha savaşı kapsamında geliştirilmiştir” denildi.
Türk ordusunun sürdürdüğü saldırılarda birçok sivil yerleşim alanını da hedef aldığına dikkat çeken HPG, “ Hava saldırıları sonucunda Kandil’e bağlı Zergele köyünde 8 sivil insanımız katledilirken, Kuzey Kürdistan da başta Silvan, Varto, Silopi ve Cizre de imha konseptine karşı direnişini serhildanlarla sürdüren halka asker – polis saldırarak yurtsever insanlarımız ve gençleri katledilmiştir.
Kürdistan ve Türkiye halklarının demokratik özgür iradesine karşı sürdürülen bu katliamlara, Kuzey – Güney Kürdistan’da Gerilla güçlülerimizin bulunduğu alanlara karşı tırmandırılan imha saldırılarına karşı Gerilla güçlerimiz de anında etkili eylemler ile cevap vermiştir” dedi.
Savaşın Bilançosu
HPG, 24 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan savaşın bilançosuna ilişkin şu bilgileri verdi:
*İnsansız Hava Araçlarının Keşif Uçuşları: 44
*TC Ordusunun Yaptığı Operasyonlar ve Çatışmalar: 62
* Kobra Tipi Helikopter Saldırıları: 25
*Tank-Obüs ve Havan Saldırıları: 217
* Savaş Uçak Saldırıları: 87 defa saldırı yapılmıştır. Bu saldırılardan 15’i Kuzey Kürdistan’da 72’si ise Medya Savunma Alanlarımıza yapılmıştır.
* Gerilla Güçlerimizin Gerçekleştirdiği Eylemler: 191
* Eylem ve Çatışmalar da Ölen Asker Sayısı: 394
* Yaralanan Asker Sayısı: 142
* Ölen Polis Sayısı: 16
* Yaralı Polis Sayısı: 36
*Ölen Özel Harekâtçı Sayısı: 61
*Yaralı Özel Harekâtçı Sayısı: 33
*Darbelenen Araç Sayısı:  63‘dir. (Bunlardan 10’u Kobra ve Skorsky tipi Helikopter, 3’ü ise Tank’tır)
* İmha Edilen Araç Sayısı: 50 ( Bu araçlardan 2’si Tank)
*Yakılan Araç Sayısı: 74
*Yol Kapatma Eylemleri: 50
Ele Geçirilen Malzemeler
* 1 adet Suikast Silahı
* 1 adet Melez ve 5 Şarjörü
* 2 adet BKC Silahı, 660 mermisi, 1 BKC namlusu,
*1 adet B7 roketatar silahı, 4 roket ve haşvesi
*9 adet G3 Silahı, 15 Şarjörü, 270 mermisi
* 10 adet Tabanca ve 10 adet Şarjörü,
* 1 adet termal dürbün, 
1 gece dürbünü, 1 gündüz dürbünü, 1 karnas dürbünü,
* 1 adet El bombası, 5 adet Hücum yeleği, 2 adet küçük cihaz, 2 adet GPS, 2 adet telefon, 2 adet çelik yelek, 1 adet pusula, 6 adet çanta, 1 adet harita, 2 adet Hard disk ele geçirilmiştir.
*54 eylemin sonucu netleştirelemedi
HPG, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği 54 eylemin sonucunun netleştirildiğini, Van’da, Adana’da, Ağrı Bazid’de ve İstanbul’da gerçekleşen Fedai eylemlerin detaylarının açıklamada yer almadığını vurguladı.
42 Gerilla Yaşamını Yitirdi
HPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:
– Şehit Düşen Gerillamız: 42 (18 Gerillamız Operasyon ve çatışmalarda, 16 Gerillamız hava saldırılarında, 8 Gerillamız ise Fedai eylemlerde şehit düşmüştür.)
Türk Ordusu 32 Sivili Katletti
T.C ordusunun 24 Temmuz tarihinden itibaren Kuzey Kürdistan’daki saldırıları ve Kandil Zergele katliam saldırısı sonucunda 32 sivil insan hayatını kaybetmiştir.
Kürt halkının ve halkların özgürlüğüne karşı geliştirilen her türlü saldırıya karşı Şehit Şervanların, Andok Erişlerin, Botanların, Erdalların, Harunların ve Ekinlerin APO’cu fedai ruh ile ortaya çıkardıkları militanlık duruş yeni dönemin zafer ruhu ve başarı tarzı olacaktır. “
(uş)

No comments