Breaking News

HPG eylemleri devam ediyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, yazılı bir açıklama yayınlayarak HPG gerillalarının  Bakure Kürdistan’da birçok merkezde etkili eylemler gerçekleştirdiğini duyurdu.HPG gerillaları Şapatan-Şemdinli yolunu denetime aldıktan sonra alana girmek isteyen askerlere yönelik etkili eylemler düzenledi.
HPG BİM,  yayınladığı yazılı açıklama ile HPG gerillalarının Şapatan-Şemdinli yolunu denetime aldıktan sonra alana girmek isteyen askerlere yönelik etkili eylemlerin düzenlendiklerini kaydetti.
HPG’nin açıklaması şu şekilde:
“Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde gerillalarımız, 17 Ağustos günü saat 13:30’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan emniyet müdürlüğüne yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken; eylemden sonra TC ordusu zırhlı araçlarla müdahale etmek istemiş fakat gerillalarımız, ağır ve ferdi silahlarla zırhlı araçları vurmuş ve zırhlı araçlar geri çekilmiştir.
*18 Ağustos günü saat 05:00’de çok sayıda zıhlı araç ile Şapatan ve Şemdinli yolunu denetimi altına alan gerillalarımıza yönelik bir operasyon başlatmak istemiştir. Bunun üzerine gerillalarımız, alana girmek isteyen TC ordusunu ağır ve ferdi silahlarla vurmuş ve çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma sonucunda net 9 asker öldürülmüştür. Aynı zamanda TC ordusu obüs, havan ve tanklarla Şapatan alanını vurmuş ve alanda bulunan halka ait olan yaklaşık 10 ev zarar görürken sivil 4 insan da yaralanmıştır. Gerçekleşen bu çatışma esnasında Azad (Baz) Yiğit arkadaşımız da şehadete ulaşmıştır.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri:
*Kod Adı: Baz Faraşin
Adı-Soyadı: Azad Yiğit
Doğum yeri: Hakkari
Anne – baba adı: Fatma – Kadir
Şahadet Tarihi ve Yeri: 18 Ağustos 2015 / Hakkari
*17 Ağustos günü gece saat 01.00’de TC ordusu 10 zırhlı araç ve 1 zırhlı kepçe ile Şırnak Hezex’e bağlı Turgut Özal mahallesine girmek isterken bölgedeki gençlerin karşılık vermesi sonucu çatışma çıkmıştır. Saat 03.30’da gerillalarımız müdahale amaçlı çatışma bölgesinde 3 zırhlı aracı roketatar ve ferdi silahlar ile hedef almıştır. Bu eylem sonrası TC ordusuna ait ölü ve yaralılar netleşmezken, operasyona gelen güç geri çekilme yapmıştır.
*15 Ağustos günü saat 20.00’de Van merkezde gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Şehit Mehmet Goyi timi tarafından düzenlenen eylemde Van merkezin Yeni Mahallesinde bir zırhlı araç önündeki 3 polis hedef alınmıştır. Ferdi silahlar ile yapılan eylemde 2 polis ağır yaralanmıştır. TC ordusu sabaha kadar mahalle etrafını rastgele taramıştır.
*18 Ağustos günü saat 18.00 ile 19.30 arası Karakoçan ve Kewê arası güzergâhta bulunan yol gerillalarımız tarafından denetime alınmış, durdurulan 100 araçta kimlik kontrolü yapılarak ve süreç hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirmiştir.
*19 Ağustos günü saat 05.00’te 8 zırhlı araç ile TC ordusu Şehit Ronahi ve Şehit İsmail adlı Muş’un Varto ilçesinde bulunan gerilla şehitliğine girmek istemiştir. Kobra helikopterlerle şehitliğin etrafı tarandıktan sonra Şehitliğe yönelen askeri konvoy gerillalarımız tarafından ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Geri çekilme yapan TC ordusu, halkın da Şehitliğe sahip çıkarak canlı kalkan olma amaçlı akın etmesiyle birlikte sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.
*18 Ağustos günü saat 19.00’da gerillalarımız Bitlis ve Hizan arası bir güzergâhta yolu denetime alarak kimlik kontrolü ve halka propaganda faaliyeti yürütmüştür. Yapılan eylem saat 20.30 itibariyle sonlandırılmıştır.
*17 Ağustos günü Ağrı’nın Bazid ilçesinin Zorava köyüne bağlı Teteroz’ê karakoluna gerillalarımız tarafından ağır silahlarla eylem düzenlenmiştir. TC ordusunun ölü ve yaralıları hakkında bir bilgiye ulaşılamamıştır.
*18 Ağustos günü saat 09.00’da Ağrı Bazid’e bağlı Xarıkê köyünde bulunan Turkcell ve Avea baz istasyonuna gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, eylemde baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
*Dersim – Ovacık yolu 18 Ağustos gününden bu yana gerillalarımızın denetimi altındadır. 18 Ağustos günü saat 19.00’dan 19 Ağustos günü saat 06.00’a kadar kontrolde tutulan yolda kimlik kontrolü yapılmıştır.
*18 Ağustos gününden bu yana Dersim – Erzincan yolu gerillalarımızın denetimi altındadır. 18 Ağustos günü saat 19.30’dan 19 Ağustos günü saat 06.00’ya kadar yol denetimi sürmüş, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra saat 06.00’da yol denetimi eylemi sonlandırılmıştır.
*6 Ağustos günü Kars’a bağlı Digor ve Erzurum’a bağlı Kağızman ilçeleri arasında bulunan Karakale köyü yakınlarında TC ordusu ile gerillalarımız arasındaki çatışmanın sonuçlarını açıklamıştık. Bu çatışmada Özgürlük şehitlerini kervanına katılmış olan şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri hakkındaki detaylar bugün açıklıyoruz.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri:
*Kod Adı: Erdal (Çavreş) Agıri
Adı-Soyadı: Harun Yıldırım
Doğum yeri: Ağrı
Anne – baba adı: Suna – Yüksel
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ağustos 2015 / Kars
*Kod Adı: Hejar Sarkamış
Adı-Soyadı: Mustafa Aydın
Doğum yeri: Kars
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ağustos 2015 / Kars
*Kod Adı: Helê Merivan
Adı-Soyadı: Raim Hacızade
Doğum yeri: Merivan
Anne – baba adı: Feride – Sıdık
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ağustos 2015 / Kars”
(uş)

No comments