Breaking News

HPG eylemleri devam ediyor

HABER MERKEZİ –  HPG Basın İrtibat Merkezi,  yayınladığı yazılı bir açıklma ile Türk ordusunun Kürdistan’da sürdürdüğü operasyonlar ve askeri hareketliliklerin yoğunlaşarak devam ettiğini bildirdi.
HPG yazılı açıklmasında  Türk ordusunun operasyonlarına HPG ve YJA STAR gerillaların etkili eylemler ile cevap verdiğini kaydetti.
HPG-BİM açıklamasında gerçekleştirilen eylemlere ilişkin şunlar kaydedildi:
Van
*19 Ağustos günü Van’ın Başkale ilçesi yolu üzerinde Gerillalarımız tarafından polis ve özel harekâtçılardan oluşan bir konvoya yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Patlama sonrası takla atarak yoldan çıkan araçta 2’si ağır olmak üzere 10 polis yaralanmıştır. Yaralı polislerin 2 ambülans ile Hakkari’ye götürülmesinin ardından 3 Skorsky helikopter ile alan üzerinde keşif uçuşları ile birlikte korucuların katılımı ile TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır.
*18 Ağustos günü sabah saat 04.00’te TC ordusu 5 küçük birlik ile Van’ın Başkale ilçesine bağlı Sersilo, Asıngra ve Dırejkê köylerinde operasyon başlatmış, saat 16.00 sularında ise sonuçsuz geri çekilmiştir.
*20 Ağustos günü öğleden sonra Van’ın Başkale’ye bağlı Çiyaniş ve Exalê köylerinde TC ordusu bir operasyon başlatmış, bu operasyon öğleden sonra saat 17.00’de sonuçsuz bir şekilde arazide gizli birimlerin bırakılması temelinde geri çekilmiştir.
*15 Ağustos günü saat 20.00’de Gerillalarımız tarafından Van’da bir eylem gerçekleştirilmiştir.  Van’a bağlı Yeni mahallede bir grup özel harekâtçının ferdi silahlarla vurulması sonucunda 4 özel harekât üyesi öldürülmüştür.
Şırnak
*21 Ağustos günü saat 07.30’da Beytüşşebap’a bağlı Kato Jirka’dan gelen 1 Skorsky  ve 2 Kobra helikopter, Gerillalarımız tarafından ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Kobra helikopterden birinin ağır darbe alması sonucu çıkardığı yoğun duman ile hızla geri çekilme yaptığı görülmüştür.
*20 Ağustos günü saat 12.00’de Şırnak ve Cizre yolu üzerinde tünel çalışmaları için bulunan özel bir şirkete ait 10 kamyon, 5 dozer, 3 kepçe, 1 silindir, 1 çekici ve 5 servis aracı olmak üzere toplam 25 araç yakılarak imha edilmiştir.
*20 Ağustos günü Şırnak ve Uludere yolu arasında bulunan bir Polis noktasını yönelik Gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Bomba yüklü bir araç polis noktası önünde park edilmiş ancak patlatılamamıştır. Nizamiyenin BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile vurulması sonrasında TC ordusu Uludere’ye bağlı Kunmışka karakolundan olay yerine müdahale etmek isterken Gerillalarımız 1 akrep araca sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonrası Kobra helikopterlerin arazi taraması ardından bölgeye operasyon başlatılmıştır. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.
*18 Ağustos günü gündüz Silopi merkezde bulunan 52 Adlı Emniyet kulübesi Gerillalarımız tarafından hedeflenmiştir.  Yapılan eylemde 3 polis yaralanmıştır.
Amed
*20 Ağustos günü saat 16.00’da Amed’in Pasur (Kulp) ilçesinde bulunan bir Hidroelektrik Santral ve buranın güvenliğini tutan tepeye Gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile vurulan tepede maddi hasar oluşurken ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.
*Amed, Farqin(Silvan) ve Karas(Kocaköy) üçgeninde TC ordusu, alanı kobra helikopterlere bombardımana tabi tuttuktan sonra 30 Skorsky helikopter ile Tepe Zerge alanına indirmeler yapmıştır. Operasyon daha sonra sonuçsuz geri çekilmiştir.
*Türk ordusunun 14 Gerillamız ile yaydığı haberin gerçekle hiç bir alakası bulunmamaktadır. Bu bölgede herhangi bir Gerilla kaybımız söz konusu değildir.
Siirt
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı İskanbu köyünde bulunan korucular askerler ile birlikte köy etrafında pusulama faaliyetleri yürütmektedir.
Iğdır
20 Ağustos günü saat 15.30’da Iğdır’a bağlı Horgov karakoluna Gerillalarımız tarafından geniş çaplı bir eylem düzenlenmiştir. Bomba yüklü bir tır karakolda patlatılmak istenirken askerin aracı fark etmesi sonucu araç karakola 500 metre uzaklıkta patlatılmıştır. Sonrasında Iğdır ile Bazid ilçesi arasındaki bir güzergâhta yol kapatma eylemi yapan Gerillalarımız, burada devlete ait 2 tır aracını yakarak imha etmiş ve halka süreç hakkında bilgilendirme faaliyeti yürütmüştür.
*14 Ağustos gününden bu yana Iğdır’a bağlı Korxan karakolu yolu Gerillalarımızın denetimi altındadır. TC ordusu tarafından girişlerin yapılamadığı bu karakola 20 Ağustos akşamı saat 22.30’da Kobra helikopterler eşliğinde su ve erzak taşınmıştır.
Dersim
*17 Ağustos gününden bu yana Dersim – Erzincan ve Dersim – Ovacık yolları Gerillalarımızın denetimi altındadır. Bu yol güzergâhlarında yapılan eylemlerde kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında propaganda yapılmaktadır.
*20 Ağustos günü saat 12.00’de T.C ordusuna ait 2 Kobra tipi helikopter, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Tılora alanını rastgele taramıştır. Kobra tipi helikopterlerin alanı vurmasından sonra, Skorsky tipi helikopterler Tılora alanına asker indirmeleri gerçekleştirmiştir. Bu alana indirilen askerler alanda operasyon başlatmıştır. Operasyonda çevre alanları rastgele tarayan askerler, alanda çalışan sivil halktan 3 kişiyi yaralamıştır. Operasyon saat 17.30’dan sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.
Şemzinan
*19 Ağustos günü Gerillalarımız ile T.C ordusu arasında çıkan çatışmadan sonra; T.C ordusu Şemzinan’a bağlı Nêrduşa köyünde bulunan içinde de sivil halkın bulunduğu bir evi rastgele taramıştır.
Grana Karakolu Ağır Silahlarla Vuruldu
*20 Ağustos günü saat 09.00’da Gerillalarımız, Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakolunu, saat 12.00’da Rubarok karakolunu ağır silahlarla vurmuştur. Bu eylem sonucunda Rubarok karakolunda bulunan bir araç darbelenmiştir. Eylem sonrasında Rubarok karakolu; Govendê, Şirvanê köyü etrafı, Banê köyü ve Rubarok beldesi etrafını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
Heftanin
*20 Ağustos günü öğleden sonra T.C ordusu; Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal ve Kêlik alanı arasında kalan 3 tepede durmaktadırlar. Burada mevzi yapan T.C ordusu ile Gerillalarımız arasında zaman zaman çatışmalar yaşanmaktadır.”
Adıyaman’da 2 Gerilla Yaşamını Yitirdi
*Adıyaman’da 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirten HPG,  “20 Ağustos günü gece saat 02.00’de 2 Gerillamız Adıyaman’a bağlı Çamlıca, Bağtepe ve Kozan bölgesinde göreve giderken TC ordusu tarafından pusuya düşmüşlerdir. Pusuya anında karşılık verip çatışan her iki Gerillamız bu çatışmada şehit düşmüştür” dedi.
HPG açıklamasında yaşamını yitiren gerillalara ilişkin şu hususlara yer verildi:
Harun Yoldaş Direnişin Sembolüdür’
2012 yılında özgürlük saflarına katılan Harun yoldaş, gerilla pratiklerindeki fedakarlığı ve dürüstlüğü ile tanındı. Gördüğü eğitim sonrasında Kuzey sahalarında göreve başlayan Harun arkadaş genç ve atik yapısıyla görev ve çalışmalarda gönüllü katılımıyla dikkat çeken bir arkadaşımız olmuştur.  Harun yoldaş, hem halkının hem de örgütünün fedakar neferlerinden biri olarak, bölgede halkımıza hak görülen katliam ve sömürü altındaki yaşama karşı savaş vererek güçlü bir direniş sembolü olmuştur.
Pale Yoldaş Bir Duruşa Sahiptir’
Gerilla saflarına katılmadan önce yürüttüğü gençlik faaliyetlerinde PKK’ye gönül veren ve PKK’nin tüm halkların özgürce ortak bir sistemde yaşamasını hedefleyen ilkelerine Kürdistanlı bir genç olarak derinden bağlanan Pale yoldaş, 2011 yılında Amed bölgesinde Gerilla saflarına katılarak öncülük misyonunu omuzlamıştır. Yürüttüğü pratiklerde ve yaşamda, disiplinli, anlayışında olgun, bilinçli ve fedakar bir duruş sergileyerek çözümleyici bir duruşun ve başaran bir anlayışın sahibi olmuştur. Pale yoldaştaki doğal öncülük özellikleri aldığı uzmanlık eğitimi sonrası Kuzey sahalarındaki savaş pratiklerinde önemli yetkinleşmeleri kendisinde yaratmasını sağlamıştır. Bu özellikleri ile anılan yiğit bir Kürdistan evladı olarak devrim şehitleri kervanına katılmıştır.
İnançlı, örgütlü, yiğit ve savaşkan evlatlar yetiştiren halkımız, Pale ve Harun gibi nice eşi benzeri olmayan canlarının hesabını, zafere kilitlenmiş gerilla ordusu ile alacak ve şehit anılarına en güçlü cevabı verecektir.”
Gerillanın Kimlik Bilgileri
HPG yaşamını yitiren 2 gerillanın da kimlik bilgilerini açıkladı:
*Kod Adı: Harun Pasur
Adı-Soyadı: Fırat Baran
Doğum yeri: Hatay
Anne – baba adı: Aysun – Halit
Şahadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2015 / Adıyaman
*Kod Adı: Pale Kawa
Adı-Soyadı: İbrahim Demir
Doğum yeri: Adıyaman
Anne – baba adı: Şükriye – Abuzer
Şahadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2015 / Adıyaman
(uş)

No comments