Breaking News

HPG gerillası Doğan Efrîn’de sonsuzluğa uğurlandı

EFRÎN – 5 Ağustos’ta Amanos’ta Türk ordusuyla girdiği çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Yehya Kîto (Mezlûm Doxan) Efîn’in Cindirês ilçesinde yüzlerce yurttaş tarafından Şehîd Seydo mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
5 Ağustos’ta Amanos’ta Türk ordusuyla girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi Efrîn Kantonuna getirilen HPG gerillası Yehya Kîto (Mezlûm Doxan) Efrînli yüzlerce yurttaş tarafından Avrîn hastanesi önünden alınarak, sloganlar eşliğinde cenaze konvoyu ile Cindirês İlçesine doğru yola çıkarıldı.
Cindirês ilçesi girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan özgürlük savaşçısı buradan Kefersefrê köyünde bulunan Şehîd Seydo mezarlığına doğru gidildi.
Şehitlikte HPG gerillası için YPG/YPJ güçleri askeri bir tören düzenlendi. Efrîn kantonu Savunma Konseyi başkanı Ebdo Îbarhîm, Cindirês Şehit Aileleri Kurumu Yöneticilerinden Fewzî Seydo, TEV-DEM üyesi  Rojhilat Têkoşîn ve Demokratik Özerklik Yönetimi adına Şîraz Hemo birer konuşma yaptı.
Konuşmacılar tüm özgürlük savaşçılarını anarak, Şehîd Yehya Kîto bütün Kürt halkının şehidi olduğu belirtilerek, şehitlerinin izinde mücadele edeceklerinin sözünü verdiler.
Özgürlük savaşçısı Yehya Kîto’nun künyesi okunarak, şehadet belgesi ailesine tesilim edildi.
Cenaze töreninde HPG gerillası Mazlum Dağan’ın daha önce kaydedilen kendi sesinden bir şarkı dinlendi. Daha sonra özgürlük savaşçısı slogan ve zılgıtlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.
(ad)
ANHA

No comments