Breaking News

HPG: Reşit Serdar hamlesi devam ediyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, tarafından yapılan yazılı bir açıklma ile Türk ordusunun saldırılarına karşı HP ve YJA-STAR gerillalarının eylemlerinin sürdürdüğünü duyurdu.
HPG ve YJA STAR gerillaları Van, Amed, Şırnak ve Iğdır başta olmak üzere Kuzey Kürdistan’da etkili eylemler gerçekleştirdi.  Eylemlerde tespit edilen 19 asker ve 13 özel harekatçı öldürülürken, 2 panzer’de içindeki askerlerle imha edildi. Çatışma ve bombardımanlarda 3 gerilla yaşamını yitirdi.
HPG’nin yaptığı açıklamada Kuzey Kürdistan’da gerçekleşen eylemlere ilişkin şunlara yer verildi:
“14 Ağustos günü Geliyê Doskê ve Oremar’da Gerillalarımız  Şehit Reşit Serdar Hamlesi ve 15 Ağustos Atılımı çerçevesinde geniş kapsamlı bir eylem gerçekleştirmişti. Gerillalarımız bu eylemden sonra eylem alanına gidip arazide aramalar gerçekleştirmiştir. Bu aramalar esnasında arazide bulunan; 1 Melez Silahı ve ona ait 5 jarjörü, 1 adet termal dürbün, 100 adet BKC mermisi, 1 adet BKC namlusu ve zinciri, 2 adet suikast silahına ait jarjör ve bazı askeri malzemelere el konulmuştur. Ayrıca Geliyê Doskê ve Oremar arasındaki yol ile Gevreye Civiyan ve Bezelê arasındaki yol Gerillalarımızın denetiminde bulunmaktadır.
Yine 17 Ağustos günü saat 18.00’de Gerillalarımız, Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Çete karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir.
Grana Ve Rubarok Karakollarına Ağır Silahlarla Eylem
18 Ağustos günü saat 04.30’da Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde Gerillalarımız, Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana ve Rubarok karakollarına yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Grana ve Rubarok karakolları çevresindeki alanları obüs ve havanlarla bombalamıştır.
Yine 18 Ağustos günü saat 00.00’da Gerillalarımız, Avaşin alanı sınır hattında bulunan Bezok karkakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemden sonra Bezok karakolu, Adılbeg alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
YJA STAR’dan  suikast eylemi
17 Ağustos günü saat 13.30’da YJA STAR Gerillalarımız, Zap bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Ortê karakoluna bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde net 1 asker öldürülmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem Şehit Ekin Van arkadaş anısına yapılmıştır. Eylemden sonra Tepê Ortê, Sere Sevê ve Eriş karakolları; Tepê Kewa, Merva, Çarçıra, Yekserê, Çiyayê Reş, Cehennem Tepesi alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
17 Ağustos günü Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Gundıkê Celal’da Vodafone’a ait bir baz istasyonuna Gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen eylemde baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
Şırnak’ta 4 Özel Harekatçı Öldürüldü
16 Ağustos günü gece saat 03.45’te TC ordusu 8 zırhlı araç ile Şırnak’ın merkeze bağlı Turgut Özal mahallesine girdiği esnada Gerillalarımız tarafından Kobra tipi bir zırhlı araca dönük sabotaj eylemi yapılmıştır. Patlatılan zırhlı araçta net olarak 4 özel harekat polisi ölürken 2 polis ise yaralanmıştır. Eylem sonrası cenazelerini ve vinç ile zırhlı araç enkazını kaldıran TC ordusu, yaklaşık yarım saat sonra bu bölgedeki evleri rastgele yaylım ateşine tutmuştur.
Gabar’da 5 Asker Öldürüldü
17 Ağustos günü saat 15.15’te Gerillalarımız tarafından Gabar’da bulunan TRT merkezine dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Suikast tarzında yapılan eylem sonrasında TC ordusuna ait net 5 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası ölü ve yaralılarını helikopterlerle kaldıran TC ordusu, eylem alanını Kobra, tank ve obüslerle vurmuştur.
17 Ağustos günü saat 15.00’te Asinra karakoluna giden elektrik hattı direği Gerillalarımız tarafından patlatılmış, eylem sonucunda karakolun elektriği kesilmiştir. 18 Ağustos günü sabah saat 04.00’te TC ordusu, skorsky ve zırhlı araçlarla karakol çevresine bir operasyon düzenleyerek arama tarama faaliyeti yapmış, bu faaliyetleri saat 20.00’ye kadar sürmüştür. Ayrıca Erci, Meşane, Mevzine ve Çola Esmer karakolları kendi etraflarını havan ve A-4 silahları ile vurmuştur.
16 Ağustos günü sabahından 17 Ağustos günü akşamına kadar Beytüşşebap ile Şırnak yolları arasındaki bir güzergâh YJA Star Gerillalarımız tarafından kapatılarak kimlik kontrolü yapılmış ve 15 Ağustos üzerine propaganda faaliyeti yürütülmüştür. Araçlar içerisinde bulunan ve karakola erzak götüren araç içindeki erzak boşaltılıp halka dağıtılmıştır.
17 Ağustos günü gündüz Siirt’e bağlı Pervari ve Van’ın Çatak yolu arasında halka baskı uygulayan 4 TEDAŞ çalışanı, halkın şikayeti üzerine Gerillalarımız tarafından gözaltına alınmıştır. Bu çalışanların üzerinden çıkan 1 pompalı silah ve silaha ait raxt, 4 telefon ve 1 fotoğraf makinesine el konularak serbest bırakılmışlardır.
3 gündür Şaxo ve Pervari arasındaki bir güzergah Gerillalarımızın denetimi altındadır. Asayiş kurularak araçlar durdurulmakta, kimlik kontrolü yapılmakta ve süreç hakkında propaganda faaliyeti sürdürülmektedir. Burada bir grup korucu da silahlarını bırakmaları çerçevesinde uyarılmıştır. 17 Ağustos günü karakola erzak götüren ve şoförünün korucu olduğu bir araç durdurularak erzağa el konulmuştur. Halk önünde özeleştiri veren korucu serbest bırakılmıştır.
Hani’deki Eylemde 6 Asker Öldü
17 Ağustos günü saat 09.55’te Amed’in Hani ilçesine bağlı Hêza Sor karakoluna Gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. 2 koldan karakol nizamiyesinin, konteynır ve mevzilerin hedef alındığı eylemde ayrıca bir grup asker de ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur. 25 dakika süren çatışma sonucunda TC ordusuna ait net 6 asker öldürülmüştür.
18 Ağustos günü saat 05.00’te göreve giden bir Gerilla grubumuza korucular tarafından Arıcak ve Elazığ yolları arasındaki bir güzergâhta pusu atılmış, çıkan çatışma sonrasında netleşmemekle birlikte koruculardan ölü ve yaralıların olduğu bilgisi mevcuttur.
Hizan’da Şehit Ekin Van Anısına Eylem
Şehit Ekin Van anısına; 17 Ağustos günü saat 18.30’da Gerillalarımız tarafından Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı İlçe Jandarma Karakoluna eylem düzenlenmiştir. Bir gurup askerin toplu bahçede bulunduğu esnada eylem suikast eylemi ile başlatılmıştır. 1 askerin öldürülmesiyle birlikte BKC, B-7 ve ferdi silahlarla bahçedeki askerler vurulurken, hedef alınan mevzi etkili vurularak imha edilmiştir. Gerçekleşen eylemde Karakolda kaç askerin yaralı ve ölü olduğu netleştirilememiştir. Eylem ardından Karakol A-4 ve tanklarla etrafını vururken, aynı saatlerden sabaha kadar yoğun keşif uçuşları yapılmıştı. Sabah saat 6.00’dan itibaren ise Kobra tipi helikopter eylem alanı çevresini vurmuştur.
16 Ağustos’tan itibaren Bitlis – Hizan ve Tatvan – Hizan yolları Gerillalarımızın denetimindedir.
14 Ağustos günü saat 01.30 da Gerillalarımız tarafından Erzurum’a bağlı Pasinler Emniyet Müdürlüğüne yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. B-7 roket atarlarla yapılan eylemde Emniyet binası etkili vurulmuştur. Emniyet binasındaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.”
Varto’da 5 Özel Tim Öldürüldü, İçinde 14 Asker Bulunan 2 Panzer İmha Edildi
16 Ağustos günü Türk ordusunun Muş’un Varto ilçesinde geliştirdiği askeri hareketliliğin yoğunlaşarak devam ettiğini belirten HPG,  “Çevre sırtlara yönelik operasyonların artmasıyla birlikte hareket halindeki bir Özel Tim gurubuna yönelik Gerillalarımız bir eylem düzenlemiş bu vuruşlarda net 5 özel tim üyesi öldürülmüştür. Gerillalarımızın bulunduğu alana yönelmek isteyen 2 Panzer ağır silahlar ile vurularak imha edilmiştir. Bu 2 Panzer içinde 14 asker bulunmaktadır. Yine müdahaleye gelen başka bir Panzerde vurulmuş ve vuruşlar ardından darbe alıp devrilmiştir.  Devrilen Panzerdeki ölü ve yaralılar hakkında net bilgi elde edilememiştir.
2 Gerilla Yaşamını Yitirdi
Gerçekleşen eylem ve çatışmalar esnasında kahramanca direniş geliştiren ve eylemlerde büyük rol oynayan Demhat Mardin ve Xebatkar Amed arkadaşlarımız şehit düşmüştür” dedi.
Erçiş’te Baz İstasyonu İmha Edildi
HPG, 17 Ağustos sabahı saat 01.00’de gerillaların Van’ın Erçiş ilçesine bağlı Geliyê Zilan ve Gundê Yekmalê civarında bulunan Turkcell’e ait bir baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlediğini ve istasyonun imha edildiğini ifade etti.
HPG açıklamasında devamla şu bilgiler verildi:
-“17 Ağustos günü saat 11.00’de Gerillalarımız tarafından Van’ın Muradiye ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komutanlığına eş zamanlı bir eylem gerçekleştirilmiştir. 1. Kol Jandarma binası ve nöbet kulübesini hedef alıp ferdi silahlar ve bombalar ile etkili vurmuştur. Bu vuruşlarda ölü ve yaralı sayısı netleştirilemiştir. 2. Kol Askeri Şube Müdürlüğünü hedef almıştır. Bu Müdürlükte 30 asker bulunmaktadır. 2 askerin geldiği esnada yakın mesafeden yapılan vuruşlarda 2 asker öldürülmüştür. Diğer askerlerden 2’sinin de yaralandığı eylemde ölü ve yaralı sayısı daha fazladır. Bu eylem Şehit Destan timi tarafından Destan arkadaş anısına yapılmıştır.
Kağızman’da 3 Asker Öldürüldü
16 Ağustos günü Kars’a bağlı Digor ve Erzurum’a bağlı Kağızman ilçeleri arasında bulunan Karakale köyü yakınlarında sabah saat 04.00’da göreve gitmekte olan bir gurup Gerillamız ile TC ordusu arasında çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada 1 yüzbaşı yaralanırken 3 askerde ölmüştür.
3 Gerilla Yaşamını Yitirdi
Yaşanan yoğun çatışmada kahramanca direnen 3 Gerillamız şehit düşmüştür. Şehit arkadaşlarımız hakkındaki detaylı bilgiler daha sonra açıklanacaktır.
17 Ağustos günü sabah saat 08.00’de Ardahan’a bağlı Göle ve Çankaya yolları Gerillalarımız tarafından kapatılmıştır. Burada durdurulan 40 araçtaki halka süreç ile ilgili propaganda yapılırken kimlik kontrolü de yapılmıştır. Bu yol öğleden sonra 14.30’a kadar güçlerimizin denetiminde kalmıştır. Saat 15.30 da Özel harekat polisleri 2 araç ile olay yerine müdahaleye gelmiştir. Gerillalarımız tarafından vurulan 2 araçtan 1’i kaçarken diğer araçta bulunan 4 özel harekat polisi öldürülmüştür. Eylemlerin geliştiği bu saatlerde Panzerlerde alana gelmiştir. Akşam saat 19.30 da Skorsky helikopter ölü ve yaralılarını kaldırıyor.
Bu eylem esnasında ESEDAŞ’a ait bir otobüste yakılmıştır.
14 Ağustos günü saat 21.00 de Iğdır’a bağlı Korxan karakoluna yönelik Gerillalarımız 1 suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından karakol etrafını rast gele taramıştır. Gece 2 Kobra ve 1 Skorsky desteğinde ölü askerin cenazesi çıkarılmıştır.
16 Ağustos akşam saat 21.00’de Gerillalarımız Ağrı ve Kağızman yollarını kapatıp kimlik kontrolü yaparak halka süreç ile ilgili propaganda yapılmıştır. “
Hava Hareketliliği Ve Bombardımanlar
Türk ordusunun hava hareketliliği ve bombardımanlarının da sürdüğünü belirten HPG, “17 Ağustos günü saat 07.30 – 08.30 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Gare alanı, saat 19:00 – 22:00 arasında Zap bölgesi üzerinde işgalci T.C ordusuna ait insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
18 Ağustos günü sat 06.00’da Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakolu; Mergê alanını, 17 Ağustos günü saat 08.30 – 09.30 arasında Oremar karakolu; Şehit Gafur ve Sate alanını, 17 Ağustos günü saat 20.00 ile 18 Ağustos günü saat 04.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Aruş ve Serbesta karakolları; Tepê Azad ve Tepê Kuroşino alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
13 Ağustos günü Hakkari’ye bağlı Derava Talê alanına yönelik işgalci T.C ordusu obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen bu bombardımanlarda Devrim Bişeng(Engin Gök) yoldaşımız şehit olmuştur” dedi.
Çatışma ve bombardımanlarda yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri de şöyle:
Kod Adı: Devrim Bişeng
Adı-Soyadı: Engin Gök
Doğum yeri: Hakkari
Anne – baba adı: Meryem – Yusuf
Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2015 / Hakkari

Kod Adı: Demhat Kerboran
Adı-Soyadı: Hasan Doğan
Doğum yeri: Zonguldak
Anne – baba adı: Azize – Mahmut
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ağustos 2015 / Muş


Kod Adı: Xebatkar Amed
Adı-Soyadı: Ahmet Aydın
Doğum yeri: Amed
Anne – baba adı: Laika – Tahsin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ağustos 2015 / Muş
(uş)

No comments