Breaking News

HPG: YJA Star Bingöl’de etkili bir eylem gerçekleştirdi

HABER MERKEZİ –  HPG Basın irtibat merkezi yazılı b,ir açıklama yayınlayarak Tğrk ordusunun saldırıları karşında HPG veYJA-STAR gerillarının eylemlerinin artarak devam ettiğini duyurdu.
HPG, “2 Gündür Mardin Nusaybin ve Şırnak Silopi’de TC ordusu sivil araçları yakıp özel savaş medyası aracılığıyla Hareketimiz yaptı biçiminde kara propaganda yapmaktadır. Gerilla güçlerimizin bu olaylarla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır” dediği açıklamasının tamamı  şu şekilde:
“* 24 Ağustos günü saat 23.00’te Gerilla Güçlerimiz tarafından Şırnak merkezde bulunan askeri lojmanlar roketatar silahlarla hedef alınmış ve bu eylem sonucunda 4 uzman çavuş yaralanmıştır.
*25 Ağustos günü gece 03.00’te Şırnak ve Cizre yolunda Avka Masiya köyü yakınlarında Gerilla Güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Konvoyun geçişi sırasında yapılan eylemde şarampole yuvarlanan akrep araç darbelenmiş ve yerel bilgilere göre bu araçtaki 5 asker ölmüştür. Eylem sonrası ölü ve yaralıların kaldırılması ardından bölgede operasyon başlatışmış hiçbir sonuç elde edilmemesi ardından çevre köylerden 30 insan gözaltına alınmıştır.
*26 Ağustos günü akşam saat 23.30’da Van’ın Edremit ilçesinde hareket halindeki zırhlı 1 araç bir Gerilla timimiz tarafından BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile vurulmuştur. Gerçekleşen eylemde birçok ölü ve yaralı veren TC ordusu, eylem ardından kayıplarını gizli bir şekilde kaldırmıştır.
*26 Ağustos günü saat 23.00’te Van’ın Gürpınar (Payizava) ilçesine bağlı Kelegirin köyünde bulunan Turkcell, Avea ve Vodafone baz istasyonlarına yönelik bir Gerilla timimiz sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda baz istasyonları tümden imha edilmiştir.
* 25 Ağustos günü akşam saat 21.00 ile 22.00 arası Şırnak’a bağlı Balveren (Gundıkê Mellê) köyünde bulunan Turkcell’e ait bir baz istasyonuna YJA Star gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
*26 Ağustos günü saat 16.00’da Gerilla güçlerimiz tarafından Şırnak Tugayı güvenlik tepesine yönelik bir sızma eylemi düzenlenmiştir. Bu eylem 1 saat süren bir çatışmaya dönüşmüştür. Tepe de bulunan mevziler ağır ve ferdi silahlarla etkili vurulurken gece saat 01.30 da 6 Kobra tipi helikopter tepe çevresini vurmuştur. Aynı saatlerde obüs ve havanlarla tepe çevresi bombalanmıştır. TC ordusunun buradaki kayıpları netleştirilememiştir.

* 26 Ağustos günü saat 23.50’de Mardin’in Stewrê(Savur) ilçesine bağlı Barman ve Şatıh köylerinde bulunan Turkcell ve Vodafone’a ait 2 baz istasyonuna dönük Gerilla Güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, bu istasyonlar imha edilmiştir.
* 2 Gündür Mardin Nusaybin ve Şırnak Silopi’de TC ordusu sivil araçları yakıp özel savaş medyası aracılığıyla Hareketimiz yaptı biçiminde kara propaganda yapmaktadır. Gerilla Güçlerimizin bu olaylarla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.
* Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Mamxur mezrasına bağlı Karçani köyünde bulunan Vodafone şebekesine saat 20.30’da Gerilla Güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş ve şebeke tümden imha edilmiştir.
* 25 Ağustos günü saat 20.00’de Amed Farqin(Silvan) ve Batman arasında bulunan İpekyolu Gerilla Güçlerimiz tarafından kapatılmıştır. Durmayıp kaçan Cornet marka bir araç hedef alınıp vurulmuştur. 5 sivil polisin yer aldığı araçta 3 polisin öldüğü bilgisi elde edilmiştir.
*26 Ağustos saat 15.00 ile 18.30 arası Gerilla Güçlerimiz Amed Pasur(Kulp) ve Amed Farqin(Silvan) yolunu kapatarak kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında toplantı yapmıştır.
*26 Ağustos günü saat 22.00’de Bingöl’ün Kığı ilçesinde bulunan baraj güvenliğini sağlayan askerler  Gerilla Güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. YJA Star Gerilla Güçlerimiz tarafından Şehit Ekin Van yoldaşın anısına düzenlenen eylemde 2 koldan yemekhane, askerlerin uyuduğu konteynır, A-4 mevzisi, 12 askerin bulunduğu mevzi ve 1 kobra zırhlı araç, ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur.  Yemekhane ve konteynır,  yine kobra tipi araç, A-4 ve A4 mevzisi tümden imha edilmiştir. 12 askerin içinde bulunduğu 2 mevzi de tümden imha edilmiştir. Bu eylemde en az 15 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası TC ordusu ölü ve yaralılarını zırhlı araçlar ve 5 ambulans ile kaldırmış, aynı zamanda rastgele etraflarını taramaları sonucu arazide yangın çıkmış ve 3 işçi yaralanmıştır.
* 26 Ağustos günü sabah saat 05.00’te Dersim merkeze bağlı Sorpiyan köyünde bulunan genel bir baz istasyonuna Gerilla Güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiş ve baz istasyonu tümden imha edilmiştir.

*26 Ağustos günü saat 18.30 ile 19.00 arasında bir Uzman Çavuş ve Astsubay için çalışan şahsın aracı Dersim – Erzincan yolu arasında durdurularak arabadaki malzemeler yakılmış ve şahıs halk önünde yaptıklarından dolayı özür dileyerek son kez uyarılıp serbest bırakılmıştır.
* 26 Ağustos günü saat 16.00’da Gerilla güçlerimiz, Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Çete karakoluna ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
* Son birkaç gündür Zap bölgesi sınır hattında bulunan Gelîyê Zap alanında Gerilla kıyafetleri giyen kontra bir grup; Dızzê köyünde bulunan evlere zarar vermektedirler. Kirli faaliyetler içerisinde olan bu grup, köyde karışıklık çıkararak Gerilla güçlerimizin üzerine atmayı planlamaktadır.
* 25 Ağustos günü akşam saatlerinde Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Gerdiya mıntıkasından Bêsosın alanına göreve giden Gerillalarımıza yönelik askerlerin attığı pusu fark edilmiş ve çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrasında güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanına çekilmişlerdir.
T.C ordusunun Gerilla alanlarımıza yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlar ve keşif uçuşları;
*26 Ağustos günü saat 08.00 – 09.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Garê alayı; Şehit Armanc Tepesi’ne yönelik obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 26 Ağustos günü saat 22.00 ile 27 Ağustos günü saat 05.00 arasında Heftanin alanı sınır hattında bulunan Kêlik, Derîyê Davetîya ve Şehit Kendal alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*26 Ağustos günü saat 14.30 – 15.30 arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur, Şehit Bager alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 26 Ağustos günü saat 23.00 – 00.00 ile 27 Ağustos günü saat 02.30 – 03.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Aruş tepesi karakolu; Kureşino tepesi ve yamacını,saat 04.00 – 04.30 arasında Duavê alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*26 Ağustos günü saat 13.30 – 14.00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Şker ve Serêsevê karakolları; Cehennem tepesi ve yamacını, saat 15.30’da Eriş karakolu; Xeregol tepesi ve yamacını, 27 Ağustos günü saat 03.00 – 04.00 arasında Bilican karakolu çevresindeki alanlara yönelik obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
* 27 Ağustos günü saat 08.00 – 11.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı, 26 Ağustos günü saat 07.30 – 15.00 ile 17.00 ve 27 Ağustos günü saat 09.00 arasında Gare alanı, 26 Ağustos günü saat 07.00 ile 27 Ağustos günü saat 10.00 arasında Metina alanı ve sınır hattında, 26 Ağustos günü saat 06.00 – 15.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçlarının hareketliliği yaşanmıştır. Ayrıca 17 Ağustos gününden itibaren Heftanin alanı sınır hattı üzerinde insansız hava araçlarının hareketliliği devam etmektedir.”

No comments