Breaking News

HPG’den 15 Ağustos eylemleri

HABER MERKEZİ –  HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklmayla Kürdistan’da işgal hareketine hız vererek imha saldırılarını arttıran Erdoğan ve AKP’nin geliştirdiği operasyonlara gerillalarımızdan etkili eylemler ile cevaplar verildiğini kaydetti.
HPG-BİM, “Şanlı 15 Ağustos Atılımının 32. Yıldönümü anısına ve sürdürülen saldırılara karşı geliştirilen eylemlerde birçok kayıp veren TC Hükümeti bu kayıplarını gizlemektedir” ifadelerine yer verdiği açıklaması şu şekilde:
HPG ve YJA Star Gerillalarımızın gerçekleştirdiği eylemsellikler şöyledir;
* 15 Ağustos atılımının yıl dönümü ile Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde 14 Ağustos günü saat 13:30’da Gerillalarımız, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Geliyê Doskê alanına doğru giden yaklaşık 20 zırhlı araçtan oluşan konvoya yönelik geniş çaplı bir eylem gerçekleştirmiştir. Konvoy Veregoz üçgenine geldiğinde Gerillalarımız konvoyun önünde yürümekte olan askerlere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve burada 3 asker öldürülürken 6 asker de yaralanmıştır.
*Eylem ile paralel olarak Gerillalarımız, 4 koldan zırhlı araçların etkili menzile girmesiyle birlikte BKC, B7 roketatar ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuşlardır. Burda hedef alınan Kobra tipi bir zırhlı araç tamamen imha edilmiştir. T.C ordusu saat 17:30’da Kobra tipi helikopterlerle eylem alanına müdahale etmek için alana girmeye çalışmıştır. Gerillalarımız ağır silahlarla Kobraları etkili bir şekilde vurmuş ve Kobralar darbe alarak geri çekilmiştir.
*Yine saat 18:40’ta eylem alanında operasyon başlatmak isteyen Türk ordusu yaklaşık 30 askeri alana taşımıştır. Askerlerin eylem alanına bırakılmasıyla Gerillalarımız bu askerleri çembere alarak ferdi silahlarla bu askerleri vurmuşlardır. Burada toplam 15 asker öldürülürken 10 asker de yaralanmıştır. T.C ordusu cenazelerini alandan çıkarabilmek için saat 21:00 ile gece saat 01:00 arasında savaş uçakları, obüs ve havanlarla eylem alanını bombalamışlardır. Daha sonra çok sayıda araç ile T.C ordusu ölü ve yaralılarını alandan çıkarmıştır.
*Yine Gerillalarımız, alanda bulunan Remo karakolu tepesini de eş zamanlı olarak ağır ve ferdi silahlarla vurmuşlardır. Gerillalarımız etkili vuruşları ile karakol tepesinde yangın çıkmıştır. Gerçekleştirilen eylem sonrasında müdahale etmek için gelen Skorsky tipi helikopteri Gerillalarımız etkili bir şekilde vurmuş ve Skorsky helikopteri alana giremeden geri çekilmiştir. Karakolda başlayan yangın halen devam etmektedir.

*13 Ağustos günü saat saat 18:00’de Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Çete karakoluna yönelik Gerillalarımız bir eylem gerçekleştirmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla vurulan karakolda 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır.
*13 Ağustos günü saat 23:00’te Gerillalarımız, Yüksekova ilçe merkezinde 2 panzere yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken 2 panzer de darbe almıştır.
* 14 Ağustos günü saat 20:00’de Siirt merkez Taxa Çakmak’ta bulunan bir polis lojmanına 15 Ağustos atılımının yıl dönümü vesilesiyle Gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Lojman önünde bulunan 9 polis hedef alınmıştır. Yapılan eylemde gözle görülen 4 polis öldürülürken 5 polis de yaralanmıştır.
* 14 Ağustos günü saat 11:00 ile 12:00 arası TC ordusu 2 kobra helikopter ile Kato Jirka alanına saldırı gerçekleştirmiş, bu saldırıya karşı Gerillalarımız tarafından ağır silahlarla verilen cevap sonrası kobra helikopterler darbe alarak alandan geri çekilmiştir.A
*13 Ağustos günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi giriş ve çıkışları TC ordusu tarafından kontrol altında tutulmak istenmiş, aynı zamanda emniyet binasına Mobesa kameralar yerleştirilmiştir. Gerillalarımız tarafından gece saat 00:10’da Mobesa kameraların olduğu direk patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası polis güçleri havan ve A-4 silahlarla çevre alanı bombardımana tabi tutmuştur.
*13 Ağustos günü saat 08:15’te Gerillalarımız Botan bölgesinde bulunan Kisir karakoluna dönük bir eylem girişiminde bulunmuştur. Bir araç ile gerçekleştirilmek istenilen sabotaj eylemi Kisir karakolu nizamiyesinde patlatılmak istenirken TC ordu güçleri tarafından fark edilmiştir. Bölgede sivillerin olması nedeniyle Gerillalarımız tarafından bir süre patlatılmayan araç saat 11:00 sularında patlatılmıştır. Gelişen patlama sonrası köylerin etrafında hareketlilik içinde bulunan korucular bir süre sonra sonuçsuz geri çekilmiştir.
* 14 Ağustos günü Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Kevse köyündeki Turkcell’e ait bir baz istasyonu Gerillalarımız tarafından imha edilmiştir.
* Gerillalarımız tarafından Amed’in Hani ile Lice ilçeleri arasındaki bir güzergah saat 09:00 ile 12.00 arası kapatılmıştır.
*14 Ağustos günü saat 07:45’te Amed Farqin’e bağlı Malabadi karakolu, Gerillalarımız tarafından ağır ve ferdi silahlar ile vurulmuştur. Yaşanan 30 dakikalık çatışma sonrası 1 uzman çavuş yaralanmıştır. Eylem sonrası TC ordusu karakol çevresinde bir operasyonda başlatmıştır.
*13 Ağustos günü saat 22.00 sularında Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mavana yolu üzerinde göreve gitmekte olan bir Gerilla birimimiz ile operasyon hareketliliği içinde olan Türk ordu birliğinin karşılaşması sonucu bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmaya Kobra tipi helikopterlerle yoğun müdahale edilmiş ve çatışma bölgesi yoğun bir şekilde taranmıştır. Sabah saatlerine kadar süren çatışma ve kobra helikopterlerin vuruşları sonucunda 2 Gerillamız şehit düşmüştür. Büyük bir direnişle kahramanca mücadele veren 2 arkadaşımız şehit düştükleri ana kadar büyük bir kararlılıkla savaşmışlardır.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri:
Kod Adı: Fuat Berxwedan
Adı-Soyadı: Uğur Yatar
Doğum yeri: Van
Anne – baba adı: Nemuş – İskender
Şahadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2015 / Bingöl

Kod Adı: Berxwedan Amed
Adı-Soyadı: Emrah Çelik
Doğum yeri: Amed
Anne – baba adı: Sevda – Veysel
Şahadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2015 / Bingöl
* 14 Ağustos günü Bingöl merkeze bağlı Dügernan köyüne giren TC ordu güçlerine dönük saat 16:00’da Gerillalarımız bir sızma eylemi gerçekleşmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla yapılan eylem sonrası 1 asker ölürken 3 asker de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 akrep zırhlı aracının da darbelendiği eylem sonrası TC ordusu ölü ve yaralılarını ambülanslar ile kaldırmış, saat 18:00 sıralarında ise kobra helikopterler keşif uçakları desteğinde araziyi bombardımana tabi tutmuştur.
*14 Ağustos günü saat 20:00 ila 21:00 arası Bingöl ve Erzurum arasındaki bir güzergahta Gerillalarımızın yol kapatma eyleminde 100 araç toplanmıştır. İçerisinde polislerin de olduğu 1 araç güçlerimize karşı ateş açmak isterken fark edilen polisler vurulmuştur. Bu vuruş sonrası 2 polis yaralanmıştır. Olay sonrası 9 araçtan oluşan askeri bir konvoy müdahale amaçlı olay gelirken Gerillalarımız tarafından vurularak uzaklaştırılmıştır. Bu vuruşlar sonucu ölü ve yaralıları hakkında net bir bilgi elde edilememiştir. 15 Ağustos günü saat 08:00’den bu yana bu yolun kontrolü Gerillalarımızın denetimi altındadır.
* 12 Ağustos günü saat 18:30’da Bitlis Norşin’e bağlı Hasanokê karakoluna Gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Yapılan suikast sonucunda 1 asker öldürülürken, karakol içindeki konteynır ve karakoldaki askerler ağır silahlarla hedef alınmıştır. Yapılan etkili vuruşlar sonucunda TC ordusuna ait ölü ve yaralılar hakkında net bilgi elde edilememiştir.

*Bitlis’in Tatvan ve Hizan arasındaki bir güzergah Gerillalarımızın denetimi altındadır. Başka bir güzergahta ise yapılan yol kapatma eyleminde bir karakol için çalışan 2 araç yakılarak imha edilmiştir.
*15 Ağustos günü saat 05:00’te Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Bilika karakoluna dönük Gerillalarımız tarafından kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Karakol nizamiyesi önünde 2 ton patlayıcı yüklü araç patlatılmıştır. Bu eylem ile ilgili detaylar daha sonra açıklanacaktır.
*14 Ağustos günü saat 23:40’ta Gerillalarımız Bitlis Tatvan yolu üzerinde 1 akrep tipi zırhlı araca dönük sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Zırhlı araç darbelenirken, TC ordusunun ölü ve yaralıları hakkında net bilgi elde edilememiştir.
*14 Ağustos günü saat 22.30’da Gerillalarımız, Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Uluyol karakolunda bulunan Özel Harekat polislerine dönük bir eylem gerçekleştirmiştir. Bombalarla vurulan karakolda TC ordusunun ölü ve yaralıları hakkında bilgi elde edilememiştir.
*14 Ağustos günü saat 20:30 ile 21:30 arası Ağrı ve Bazid arası yol kapatılarak TC devletine ait 1 araç yakılarak imha edilmiştir.
*12 Ağustos günü saat 23:00 – 00:00 arasında Gerillalarımız, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Bespin karakoluna yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirilmişti. Bu eylemin erken fark edilmesinden dolayı bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada Zınar Herekol(Mehmet Babat) arkadaşımız ağır yaralanmış ve çatışmadan kısa bir süre sonra şahadete ulaşmıştır.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;
Kod Adı: Zınar Herekol
Adı-Soyadı: Mehmet Babat
Doğum yeri: Siirt
Anne – baba adı: Zeynep – Hasan
Şahadet Tarihi ve Yeri: 12 Ağustos 2015 / ŞırnaK
İşgalci T.C ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar ve keşif uçuşları;
*15 Ağustos günü saat 00:00 – 02:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê ve Xınêre alanları, 14 Ağustos günü saat 21:00 ile 15 Ağustos günü saat 02:00 arasında Zap bölgesi üzerinde işgalci T.C ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.  Gerçekleştirilen bu hava hareketlilikleri Gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;
* 14 Ağustos günü saat 03:00 ile 15 Ağustos günü saat 11:00 arasında Avaşin alanı ve sınır hattında, 14 Ağustos günü saat 21:00 ile 15 Ağustos günü saat 11:00 arasında Zap bölgesi insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.

* 14 Ağustos günü saat 20:55’te Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanı, T.C ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar Gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;
*14 Ağustos günü Türk savaş uçakları,  saat 23:00’de Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Orê sırtını bombalamıştır.
*15 Ağustos günü saat 05:00 – 06:00 arasında Avaşin alanı sınır hattında bulunan Mamreş karakolu; Mergê alanını alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* Son 4 günden itibaren saat 20:00 ile sabaha karşı saat 04:00’e kadar Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepê Yekmal ve Tepê Sinek karakolları; Bektorya alanını havan, obüs ve tanklarla bombalamıştır.
*14 Ağustos günü saat 11:00 ile 15 Ağustos günü saat 11:00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu belirli zaman aralıklarıyla; Şehit Dersim ve Şehidan tepesine yönelik obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*14 Ağustos günü saat 14:00 – 15:00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Tepê Hakan alanını, 14 Ağustos günü saat 16:00 – 19:30 arasında Bilican karakolu; Güvenlik Tepesi , Kanibihê, Hilal köyü , Kani Cınnetê , Garêya Piçuk , Hakan tepesi ve Şehit Baran alanlarını, 15 Ağustos günü saat 01:40 – 02:40 arasında Serê Sevê ile Eriş karakolu; Cehennem tepesi alanını obüs, havan ve tanklarla bombalarken; Bilican, Eriş, Serê Sevê karakolları belirli zaman aralıklarıyla çevresindeki alanları ağır silahlarla rastgele taramıştır.
* 15 Ağustos günü saat 01:00’de T.C ordusuna ait savaş uçakları Zagros bögesi sınır hattında bulunan Tepê Dem alanını bombalamıştır. Ayrıca Bezelê karakolu saat 07:30’da Tepê Çarçel alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.”

No comments