Breaking News

HPG’den şehit düşen gerillalar anısına eylemler

HABER MERKEZİ-  HPG Basın İrtibat Merkezi, yayınladığı yazılı bir açıklamayla Türk ordusu tarafından başlatılan kapsamlı operasyonlara karşı HPG ve YJA STAR gerillalarının eylemlerle cevap verdiğini duyurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi, yazılı açıklamasında Varto ve Farqin’de yaşamını yitiren HPG gerillaları anısına yapılan eylemde en az 12 asker öldürülürken, 4 asker kimliğinin de ele geçirildiğini bildirdi.
HPG-BİM açıklamasının devamı şu şekilde:
“18 Ağustos günü sabah saatlerinde Amed’in Lice, Hani ve Karayazı üçgeninde bulunan Şehit Rojhat alanına yönelik Türk ordusu tarafından kapsamlı bir operasyon başlatıldığını belirtti. HPG, öğlen saat 12.00 de 2 kol halinde sızma girişiminde bulunmak isteyen askerlerin gerillalarca pusuya düşürüldüğünü kaydetti.
BKC, B-7 ve ferdi silahlarla vurulan askerlerden 6’sı öldürülürken 4’ü de yaralanmıştır. Burada yaşanan çatışmalar akşam saat 16.30’a kadar sürmüştür. Çatışmalar esnasında Kobra tipi helikopterler sürekli çatışma bölgesini vurmuştur. Saldırı geliştiren Kobralardan 1’i hedef alınarak etkili vurulmuş ve bu Kobra helikopter ağır darbe alarak alandan uzaklaşmıştır.
Yaşanan bu çatışmalar esnasında Dılgeş Batman adlı gerillamız da şehit düşmüştür.
Operasyon akşam saat 21.00’de Lice ilçesine bağlı Pılıkê köyü civarı ve yakın tepelerinde konumlama biçiminde genişleyerek devam etmiştir. Türk ordusunun tepede konumlanan operasyon gücüne yönelik Gerillalarımız saat 22.00’ye doğru etkili bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan 3 mevzi tümden imha edilerek 4 cenazenin üstüne gidilmiştir. Bu eylemde net 6 asker öldürülmüştür. Gerçekleşen eylem ve yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı daha fazladır” denildi.
Ele Geçirilen Askeri Malzeme
Çok sayıda askeri mühimmatın da gerilla güçlerinin eline geçtiğini belirten HPG, ele geçen malzemenin listesini de açıkladı:
3 Adet G-3 Silahı, 9 Adet şarjörü, 270 mermisi
1 Adet BKC Silahı, 460 mermisi ve çok sayıda şeridi
1 Adet B-7 Roket Atar Silahı, 4 Roket ve Haşvesi
1 Adet El bombası
1 Adet Küçük Telsiz
2 Adet GPS cihazı
2 Telefon, 2 Çelik Yelek, 4 Yağmurluk, 1 Pusula, 6 Çanta, 1 Harita ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirilmiştir. “
Ele Geçirilen Asker Kimlikleri
“Mehmet Ali Ceben, Oktay Çoban, Ali Koç ( Astsubaydır), Metin Aydemir ( Astubaydır )’e ait kimliklerin de ele geçirildiğini ifade eden HPG, operasyonun parçalı bir şekilde halen devam ettiğini vurguladı.
Genelkurmay’ın Açıklaması Yalandır
HPG, “Türk ordusu eylem ardından araziyi rastgele taramıştır. Bu atışlar sonucu arazide yangın başlamıştır.
Bu eylem Muş Varto ve Amed Farqin’de şehit düşen Gerillalarımız anısına gerçekleştirilmiştir.
Arazide çıkan yangına müdahale eden bölge halkı Farqin’de Türk ordusunun saldırılarına maruz kalmıştır. Halkın geliştirdiği canlı kalkanlar arasından yapılan saldırılar ile ilgili Genelkurmay tarafından yapılan açıklamalar ile hiçbir Gerilla birliğimizin ilgisi ve alakası bulunmamaktadır.”
Yaşamını yitiren HPG gerillasının kimlik bilgisi ise şöyle:
Kod Adı: Dılgeş Batman
Adı-Soyadı: Yasin Şahin
Doğum yeri: Batman
Anne – baba adı: Sevim – Mehmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 18 Ağustos 2015 / Amed
(uş)

No comments