Breaking News

IŞİD'den Peşmergeye Hardal ve Klor Gazlı Saldırı

IŞİD'in önceki gün Peşmerge güçlerine karşı kullandığı kimyasal maddenin hardal ve klor gazı olduğu tespit edildi.

Erbil'in 70 kilometre güneybatısında bulunan Mahmur-Güver cephesi Peşmerge Komutanı Ziryan Şeyh Wesani, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yollara ve çevreye mayın döşeme ve intihar saldırıları olmak üzere sayısız yönteme başvuran IŞİD'in tüm saldırılarının üstesinden gelmeyi başardıklarını ifade etti.
Wesani, IŞİD'in son zamanlarda Peşmergelere karşı çeşitli kimyasal gazlar kullandığını aktararak, "Örgüt önceki gün içerisine kimyasal madde yerleştirilen havan toplarıyla güçlerimize saldırdı. Olaydan sonra yaralılarımızın durumuna bakınca hardal ve klor gazı saldırısına uğradığımızı farkettik. Laboratuvar incelemelerinde bu maddenin daha çok hardal gazı olduğu tespit edildi" dedi.
IŞİD'in hardal gazı saldırısında yaralanan Mahmur cephesindeki Peşmerge komutanlarından Suphi Bakırmani ise IŞİD örgütünün önceki gün Peşmerge mevzilerine 50 havan topu attığını söyledi.
Saldırıdan sonra kendisinin ve bazı Peşmergelerin vücutlarında kaşıntı, kızarıklıklar ve yaralanmalar oluştuğu bilgisini paylaşan Bakırmani, hava aydınlandıktan sonra havan toplarının isabet ettiği tüm yerleri toprakla kapattıklarını kaydetti.
Bakirmani, IŞİD'in başvurduğu bu yeni saldırı taktiğine karşı Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetinin acil şekilde cephelere gerekli malzemeleri göndermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

No comments