Breaking News

İşte Türk DAIŞ’ı ve Erdoğan’la ilişkileri

HABER MERKEZİ – DAIŞ çeteleri kendi kaydettikleri görüntülerde “internete bir düşerse naneyi yedik, Türkiye hayali biter” diyerek sık sık Türkiye’ye girip çıktıklarını itiraf etti. Çeteler ayrıca kendi aralarındaki konuşmalarda “burada PKK’nin önünü alıyoruz”“araplar umrumuzda değil” ve “Tayip Erdoğan’a bir mesajın var mı? diyor.
Türkiye’den Suriye ve Rojava’ya geçen DAIŞ çetelerinin görüntüleri ortaya çıktı.
Bir grup türk çete tarafından çekilen ve ANHA’ya ulaşan görüntüler, DAIŞ çetelerinin türk devleti ile ilişkilerini de gözler önüne seriyor.
Bahar aylarında çekildiği anlaşılan görüntülerde, tepelik bir alan ile çiftlik gibi geniş avlulu bir evde çetelerin kendi aralarındaki konuşmaları kayıt altına alınmış.
Tepelik alandaki bir çete mevzisinde çete üyelerinin birbirlerine Osmanlı sultanları için kullanılan “Hünkarım” diye hitab etmesi dikkat çekiyor. Bir çete üyesi ise, “bu araplar hiç umurumda değil”, derken bir diğeri ise “burada PKK’nin önünü alıyoruz” diyor, kamera kaydı yapan da bu sözcüğü tekrarlatıyor.
Çetelerin Suriye haritası üzerinde Rojava alanlarını incelemeleri ve araziyi tanımlarken “bunlar hepsi kafir, değil mi Hünkarım?” diye tanımlaması dikkat çekiyor
Geniş avlulu çiftlik evinde çekilen görüntüde ise; hendek kazan bir çete grubunun gırgır şamata ve birbibrlerini alaya aldıkları görülürken, kameraman “Hamza” adlı çete üyesine “Erdoğan’a bir mesajın var mı?” diye soruyor. Hamza çetesi ise “Beklesin, geliyoruz” cevabını veriyor. Rabbanî adındaki çete üyesi ise aynı soruya, “Erdoğan mı dedin?” diyerek gülüyor.
Aynı görüntüde bir çete yüzünü ısrarla gizlerken, kamera kaydı yapan çetenin “bu görüntüler internete düşerse yandık, naneyi yedik, Türkiye hayali biter” dediği duyuluyor.
(ad/aç)
ANHA


No comments