Breaking News

Kantonda güvenlik önlemleri artırılacak

AMÛDÊ – Sanayi bölgesine dönük bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan kanton yönetimi, benzer saldırının bir daha yaşanmaması için yeni güvenlik tedbirleri alındığını söyledi.
Cizîr Kantonu Yürütme Meclisi, Qamişlo’nun Enteriyê mahallesinde sanayi bölgesini hedef alan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 56 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin meclis binasında bir basın toplantısı düzenledi.
Özerk yönetim adına Yürütme Meclisi Başkan yardımcısı Husên El-Ezam ve Dışişleri Konseyi Başkan yardımcısı Asmîn Derbas’ın katıldığı basın toplantısını birçok basın mensubu takip etti.
Toplantıda konuşan Husên El-Ezam, çetelerin savaş cephelerinde YPG/YPJ savaşçıları karşısında hezimete uğradığını ve artık intihar saldırısıyla Qamişlo asayiş merkezine saldırmak istediğini belirterek bunlar sivillere vahşice yönelmiş terörist  bir saldırıdır” dedi.
Bu tür korkakça saldırıların halkın çalışmasını durdurmaya neden olamayacağını kaydeden El-Ezam, bu tür saldırılarla özgürlük yolunda yürüyen bir halkın geri döndürülüp iradesiz kılanamayacağını  belirtti. Saldırıda yaşamını yitiren 10 kişinin sivil halk olduğuna dikat çeken El-Ezam, sivillerin günlük yaşamlarını idame ettirdikleri birçok işyerinin de saldırıda büyük zarar gördüğünü ifade etti.
El-Ezam, katliamın sorumlularını adalet önüne çıkarmak için asayiş güçlerinin olayı soruşturmaya devam ettiğini kaydetti. El-Ezam, “tüm yurttaşlarımız, bölgemizin güvenliğinin korunması için  Asayiş güçlerimize her konuda yardımcı olmalıdır. Saldırıdan anlaşılmaktadır ki saldırganların hedefi tümden sivil halktır. Bölge halklarını birbine düşüremeyen karanlık odaklar şimdi de topluma bu tür terörle korku yaymaya çalışmaktadır” dedi.
Dışişleri Konseyi başkan yardımcısı Asmîn Derbas da, saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10’u sivil 2’si asayiş üyesi olduğunu belirterek bu iki asayiş üyesinin fedaice bir direnişle çetelerin esas hedeflerine ulaşmasına izin vermediğini kaydetti.
Derbas, yaralı 56 kişiden 10’unun durumlarının ağır olduğunu da ifade ederek yaralıların tedavi masraflarının özerk yönetim tarafından üstlenildiğini, burada tedavi imkanı olmayanların gerekirse tedavi olabilmesi için dışarıya da gönderileceğini söyledi.
Gazetecilerin benzer saldırıların olmaması için yönetimin ne yapacağı sorusuna ise, Yürütme Meclisi Başkan yardımcısı Husên El-Ezam, bölge halklarının da yardımıyla güvenlik güçlerinin gerekli tedbirlerini almaya devam ettiğini, ihtiyaç duyulursa ek güvenlik önlemlerinin alınacağını ve benzer saldırıya izin verilmeyeceğini, güvenlik güçlerinin sayısının da artırılacağını söyledi.
(aç)
ANHA

No comments