Breaking News

Qamişlo kadınları Türk devletini kınadı

QAMIŞLO – Qamişlo’da biraraya gelen 6 sivil toplum örgütü, AKP ve Türk askerinin YJA Star gerilası Ekîn Wan’a çirkin yaklaşımıyla Rojava halkına karşı sergilediği düşmanca tutumu kınayarak Bakur’daki özyönetimleri selamladı.
İnsan halkarı Örgütü Qamişlo şubesi, Rojava Özgür Kadın Vakfı, Sara kadına karşı şiddetle mücadele örgütü, Cizîr kantonu kadın Konseyi düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla türk devletinin Bakurê Kurdistan halkına karşı sergilediği düşmanlığı ile Ekin Wan adlı kadın gerilanın cenazesine yönelik ahlaksız yaklaşımları insanlık değerlerinden uzak olarak değerlendirerek şiddetle kınadı.
İnsan Hakları Qamişlo şubesinde yapılan ve örgütün eşbaşkanı Evîn Cimo tarafından okunan basın açıklamasında kadınlar Ekîn Wan’ın posterleri ile “AKP’nin ileri demokrasisi insanlığı katlediyor”, “özgür kadın özgür toplumun temelidir”, “işte Erdoğan ve askerlerinin kahramanlığı(!)”, “DAIŞ kafa kesiyor, AKP ondan beter” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
Türk askerinin YJA-Star gerilasına yönelik işkence ve ahlaksız yaklaşımlarının kınandığı açıklamada, askerilerin DAIŞ vahşetini de geride bıraktığına dikat çekilerek yapılanlar “insanlık değerlerine karşı işlenmiş bir suç” olarak tanımlandı.
Örgütlerin ortak açıklamasında tüm uluslararası insani örgüt ve kurumlar, BM ve Avrupa Parlamentosu Türk devletinin bu yaklaşımlarına ilişkin inceleme başlatması ve TC’nin bu insanlık dışı suçlarına göz yummaması çağrısında bulunuldu.
Özyönetimlere selam
Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı AKP hükümetinin sergilediği tahammülsüzlük ve geliştirdiği topyekun saldırılara yönelik bir kınama da Mezopotamya Bilim ve Toplumsal Adalet Akademisinden geldi.
Akademi yöneticisi Malik Wezîr tarafından Akademi avlusunda okunan açıklamada “türk devletinin Bakurê Kurdistan halkına karşı sergilediği vahşet, gün geçtikçe artmaktadır. Kürt halkının HDP ile elde ettiği zaferin ardından tüm iç ve dış siyaseti iflas eden AKP azgın ve dişleri kana bulanmış bir kurt gibi her alanda Kürt halkına saldırmaktadır.
Türk devletinin kürt halkıan saldırılarının kınandığı açıklamada Şemzînan, Gimgim, Licê, Farqîn, Gever, Nisêbîn, Cizîr, Silopi ve Şirnex halkının özyönetim ilanı ve ardından geliştirdiği görkemli direniş selamlandı. Türk askerlerinin YJA-Star gerillası Ekîn Wan’ın cenazesine yönelik çirkin ve ahlaksız yaklaşımlarının ise insanlık değerleriyle hiçbir alakası olmadığına vurgu yapılan açıklamada tüm kürt halkının özyönetim sistemine destek vermesi çağrısı yapıldı.
(aç)
ANHA

No comments