Breaking News

‘Qamişlo saldırısı karanlık güçlerin bitişinin göstergesidir’

HABER MERKEZİ – Cizîr kantonu EşbaşkanlığıQamişlo’da 10 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı lanetleyerek, bu tür saldırların karanlık güçlerin bölgedeki bitişlerinin ve insanlık değerlerine, ahlkaına ve uygarlığa karşı kin ve nefretlerinin göstergesi olduğunu söyledi.
Cizîr kantonu Eşbaşkanlığı, yayınladığı yazılı açıklamayla Qamişlo’da 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 56 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı lanetledi.
4 yıldır Rojava’ya dönük terörist saldırıların YPG/YPJ ve onların yanında yer alan güçlerin direnişi sayesinde boşa çıkarıldığı belirtilen Eşbaşkanlık açıklamasında şöyle denildi: “Karanlık güçlerin taktik değiştirerek bombalı araçlar ve intihar saldırganlarıyla saldırmaları, artık bu güçlerin askeri olarak bitişi yaşadıklarının açık göstergesidir. Bu aynı zamanda bu karanlık güçlerin insanlık değerleri, ahlakı ve uygarlığına ne derece kin duyduklarını da ortaya koymaktadır. Eşbaşkanlık olarak, Qamişlo’da 10 insanımızın ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden olan bu terörist saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.”
Bu tür saldırıların halkın özgür iradesini kıramayacağı ifade edilen açıklamanın devamında, aksine halkın teröre karşı mücadeledeki ısrarını artırdığı ve halkların kardeşliği anlayışını daha da pekiştirdiği kaydedildi.
Eşbaşkanlık açıklaması şu ifadelerle son buldu: “saldırıda şehit düşen yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımza ve şehitlerimize, şehitlerin özgürlük yolunda yürümeye devam edeceğimize ve demokratik özerk yönetimi hedef alan her türlü saldırı ve komployu bertaraf edeceğimize söz veriyoruz. Askeri güçlerimizin direnişi ve halklarımızın direniş güçleriyle sergilediği birlik ve dayanışma ruhuyla tüm bölge çetelerden mutlaka temizlenecektir”.
 (aç)
ANHA

No comments