Breaking News

‘Qamişlo saldırısında siviller hedef alındı’

QAMIŞLO – Qamışlo Asayiş Merkezi Yöneticilerinden Aslan Qamişlo, “çeteler Asayiş merkezine saldıramayınca, sivilleri hedef aldı” dedi.
Bugün Enteriyê mahlallesindeki Qamışlo Asayiş Merkezi ile hemen yanındaki sanayi bölgesinin kesiştiği kavşakta bombalı saldırı meydana geldi. Qamışlo Asayiş Merkezi Yöneticilerinden Aslan Qamişlo olay yerinde basına patlama hakkında bilgi verdi.
Qamişlo, Enteriyê mahlallesindeki Qamışlo Asayiş Merkezi ile hemen yanındaki sanayi bölgesinin hedef aldığını belirterek şunları dedi: “çeteler Asayiş merkezine saldıramayınca, sivilleri hedef aldı.”
Aslan Qamişlo, bugün gerçekleşen bombalı saldırı bir kişi tarafından bomba yüklü bir kamyonla saat 09.20 dolaylarında gerçekleşti. Qamişlo, “patlama sonucunda bazı siviller yaşamını yitirirken, Qamişlo Asayiş üyesi Ziyad Necar da şehit düşmüştür” dedi.
Qamişlo, Asayiş üyeleri Ziyad Necar’ın bomba yüklü kamyonun Asayiş merkezine yönelik saldırısı sırasında büyük bir kahramanlıkla saldırı karşısında durduğunu belirterek şöyle devam etti: “Şehîd Ziyad saldırganın Asayiş merkezine ulaşmasını izin vermedi. Bu yüzden  saldırgan Asayiş yanında bulunan Sanayi bölgesinde bomba  yüklü kamyonu patlatmıştır.”
Asayiş güçlerinin incelemelerinin devam ettiğini belirten Qamişlo, güçlerinin var güçleriyle sivillerin korunması için tüm imkan ve olanaklarıyla çalışmalarını sürdüreceklerinin sözünü verdi.
Qamışlo Asayiş Merkezi Yöneticilerinden Aslan Qamişlo şunları dile getirdi: “Çetelerin saldırıları Asayiş güçlerimizin ve halkımızın iradesini zayıflatamayacaktır. Bizler demokrasi ve adaletin sağlanması çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
(ad)
ANHA

No comments