Breaking News

Rojava heyeti Mele Bextiyar ile görüştü

SILÊMANÎ – YNK Polit Büro sorumlusu Mele Bextiyar, Süleymaniye kentinde açılacak  olan Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliğinin açılışını kutlayarak tüm siyasi kanallarıyla birlikte Rojava Devrimi’nin yanında olacaklarını belirtti.
Başurê Kürdistan’da açılacak  olan Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliği için temas ve görüşmelerini sürdüren Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi heyeti, YNK Polit Büro sorumlusu Mele Bextiyar’a ziyarette bulundu.
YNK Polit Büro sorumlusu Mele Bextiyar’ın yanı sıra YNK örgütlenme bürosu üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede  son dönemde Rojava’da yaşanan askeri ve siysi gelişmeler tartışıldı.
Cizire Kantonu Dış İlişkiler Konseyi başkanı Ebdulkerîm Umer görüşmede gelinen aşamada Rojava’da yeni bir merhalaye  geçildiğini belirterek bu merhaleye ulaşmadaki en büyük paylardan birinin  Gire Spi ve Heseke’de yaşanan YPG direnişi olduğunu kaydetti.
Umer, ayrıca Suriye’nin demokratikleştirilmesi projesi kapsamında tüm kurum, siyasi parti ve derneklerin sorumlu olduğunu belirtti.
Heyetle yapılan görüşmede YNK Polit Büro sorumlusu Mele Bextiyar, Suriye’de önümüzdeki günlerde gelişmesini umdukları yeni sisteme ilişkin olarak “Suriye’nin demokratikleştirilmesine dönük projede tüm kurum, siyasi partilerin cnla başla çalışması gerekiyor” dedi.
Bextiyar Başure Kürdisatan’daki  Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliğinin açılışından duyduğu hoşnutluğu dile getirerek temsilcilik vasıtasıyla adı tüm dünyaca duyulan Rojava ile diplomatik ilişkilerin gelişeceğini belirtti. Bextiyar son olarak açılan özerklik  temsilciliğin YNK siyasi büro ve kurumları tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdi.
(uş)

No comments