Breaking News

Şehit Cûdî ve Hemrîn mezarları başında anıldı

GIRKÊ LEGÊ – DAIŞ çetelerine karşı insanlık koridorunun korunması için yürütülen zorlu Cezaa direnişnde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Xemgîn Cûdî ve Hemrîn Aylind şehadetlerinin birinci yıldönümünde Dêrik’te düzenlenen törenle anıldı.
Şengal’e saldırarak Êzîdî halıkını katliamdan geçirmek isteyen DAIŞ çetelerine karşı oluşturulan insanlık koridorunun savunulması için yürütülen 2 günlük zorlu Cezaa direnişnde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Xemgîn Cûdî ve Hemrîn Aylind şehadetlerinin birinci yıldöünümünde, Dêrik Şehit Xebat Mezarlığındaki mezarları başında düzenlenen bir törenle anıldı.
Anma törenine TEV DEM, sivil toplum örgütleri, Şehit Aileleri Kurumu, Asayiş ve YPG/YPJ güçleri, her ki şehidin aileleri ile Girkê Legê bölgesinden onlarca yurttaş katıldı.
Mezarlığa kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve Cûdî ile Hemrîn’in posterleri, YPG/YPJ bayraklarının asıldığı törende devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Törende konuşan YPG’li Cudi’nin babası Ednan Hesen, YPG/YPJ güçlerinin Şengal’de, Cezaa, Kobani ve Rojava’nın her yerinde insanlık onurunu savunduğunu belirterek karanlık güçlere karşı hem Rojava’nın kazanımlarını korudular, hem de insanlık düşmanlarınakarşı insalık değerlerinin savunuculuunu yapıp dünyaya umut oldular. Böylesi bir direnişte şehit düşen oğlum ve arkadaşlarıyla gurur duyuyoruz. Onlarla başımız her zaman dik kalacaktır” dedi.
Konuşma ardından şair Hisên Hebo da devrimcilerin mücadelelerini ve şehitleri konu alan şiirlerinden bir demet okudu.
Anma töreni sloganlarla sona erdi.
(aç)
ANHA

No comments