Breaking News

Sutoro savaşçısı Ebdulehed toprağa verildi

DÊRIK –  Görevini yerini getirdiği sırada Qamişlo’da yaşmını yitiren Sutoro savaşçısı Ebdulehed Andros Heydo düzenlenen bir merasimle Berbeyt köyünde toprağa verildi.
Sutoro savaşçısı Ebdulehed Andros Heydo’nun cenaze uğrulama törenine Dêrik kentinden yüzlerce kişi, Asayiş üyeleri, YPG/YPJ savaşçıları, Süryani Askeri Meclisi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Sutoro güçleri arkadaşlarının cenazesini  omuzlarda taşıyarak dini vecibeler yerine getirilmesi için Dêra Mar Şamonî kilisesine götürdü.
Törende konuşan Süryani Birlik Partisi Yöneticilerinden Afram Ishaq, özgürlük savaşçısının ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Ashaq, Rojava halklarının devrim mücadelerini korumak amaçlı canlarını feda ettiğini söyleyerek, içinde bulunulan süreçte herkesin birleşip insanlık düşmanı DAIŞ çetelerine karşı mücadele vermesi gerektiğini dile getirdi.
Sutoro gücü üyelerinden Melkê Rabû, özgürlük savaşçısı Ebdulehed’ın şehiteler kervanına katılarak halkların aydınlık yolunda bir ışık olduğunu ve şehadetiyle mücadelelerini yükselttileceği sözünü verdi.
Dini vecibeler yerine getirildikten sonra, oluşturulan cenaze konvoyu Berebeyt köyüne doğru yola koyuldu.
Sutoro güçleri mezarlıkta askeri bir düzenledi. Özgürlük savaşçısının ailesi adına Jorj Heydo Kürçe ve Süryanice konuşmalar yaparak özgürlük savaşçılarının izinde mücadele etme söz verdi.
Süyani Askeri Meclisi üyesi Hovîk Isa, Sutoro güçlerinin devrimin başından veri halkların özgürlüğü için sözverdiğini hatırlatarak, mücadelelerini bu amaçla sürdürme sözünü birkez daha yineledi.
Törende PYD İlişkiler Komitesi üyesi Mihemed Derwîş tüm oluşumlara birlik çağrısında bulundu.
Sutoro üyesi savaşçılar arkadaşlarının cenazelerini sloganlar eşliğinde toprağa verdi.
(ad)
ANHA

No comments