Breaking News

Til Temir’de sağlık merkezi açıldı

TIL TEMIR – Heyva Sor a Kurd (Kürt Kızılay’ı) ve Asuri hayırsever derneği aracılığıyla Til Temir’de sağlık merkezi açıldı.
Til Temir Heyva Sor a Kurd şubesi Asuri hayırsever derneği 2 Ağustos’ta bir araya gelerek, Til Temir’de sağlık ocağı açma kararı almışlardı. Bu kapsamda sağlık merkezi bugün düzenlenen bir törenle açılışı yapıldı.
Heyva Sor a Kurd Yetkilileri Egîd Mustefa, Ciwan Ibrehîm, Husen Emîn ve Olva Resûl, Reşad Mehmûd ve Nesrîn Dawid, Asuri hayırsever derneği temsilcilerinden Dermo Awda, dernek başkan yardımcısı ve dernek üyeleri ile yüzlerce yurttaş açılış töreninde hazır bulundu.
Sağlık merkezinin açılışı özgürlük şehitleri Argêş, Sûda Mihemed ve Corc ve kirdînas Markol’un anneleri tarafından açıldı.
Asuri hayırsever derneği temsilcilerinden Domo Awda, “bizimle Heyva Sor a Kurd arasındaki ortaklığın bölge halklarının hayır yeri olmasını diliyoruz” dedi
Heyva Sor ê Kurd yetkililerinden Hesen Emîn, sağlık merkezi bütün yurttaşlara hizmet vermek için açıldı diyerek, merkezin hastaları ağırlama saatlerinin saat 08.00 ila 14.00 arasında olacağını belirtti.
Son olarak  Til Temir Qidîs kilisesi rahibi Baxos Îşaya ve Rojava Heyva Sor a Kurd yetkililerinden Egîd Mustefa, sağlık merkezinin açılışını tüm oluşumlara kutladı.
Açılış töreni söylenen şarkılar ve halaylar eşliğinde son buldu.
(ad)
ANHA

No comments